Ford overvejer discount-udgave af faceliftet Fiesta

Briterne er vilde med Ford Fiesta, som de altid har betragtet lidt som en britisk bil.

Samtidig med at Ford facelifter Fiesta med eksklusiv Aston Martin-front, overvejer fabrikken at lancere en discount-udgave af samme bil. Ford savner nemlig et alternativ til billige koreanere.

Kølergrillen er og bliver et stærkt udtryk på en hvilken som helst bil. Vi kender det fra Mercedes’ brede smil og Audi’s endnu større udgave, der kan få selv Weber’en derhjemme på terrassen til at blegne.

Ford skruer også op for varmen. Forleden afslørede den amerikanske bilfabrik den nye Mondeo med en front, der er som snydt ud af næsen på en ædel Aston Martin. Samme behandling får den langt mindre Fiesta i forbindelse med et omfattende facelift af Ford’s bestseller. Kabinen er også frisket op og moderniseret – bl.a. med mulighed for stemmeaktivering af flere funktioner. Tekniske forbedringer som start-stop automatik og Fords tre-cylindrede Ecoboost benzinmotor, der for nylig vandt titlen som ”årets motor”, skal gøre Fiesta til den mest økonomiske i sin klasse.

Meget mere fortæller Ford ikke – der skal også være lidt til den officielle verdenspremiere på biludstillingen i Paris 27. september. Herhjemme ser vi dog næppe 2013-udgaven af Fiesta før efter nytår.

Discount-Ford på Fiesta teknik
Selv om Fiesta er en sællert for Ford – der er solgt 15 mio. styk siden 1976 – overvejer fabrikken at lave en discountudgave baseret på samme teknik. Det afslørede Ford-bossen Alan Mullaly under et storstilet pressemøde, hvor han løftede sløret for nogle af Fords planer og bilmodeller for de kommende år.

I Europa sælger Ford ganske vist allerede den mindre og billigere Ka, men Mullaly ønsker en ægte ”verdensbil”, der kan sælges på alle markeder – og her er Ka simpelthen for lille. Fiesta har den rette størrelse – udfordringen bliver at gøre den særlige spare-udgave billig nok til at konkurrere med prisstærke mærker som Kia, Hyundai, Chevrolet og Renault’s rumænske billigmærke Dacia. Ford overvejer dog ikke et separat discount-mærke a la netop Dacia. Ifølge Mulally får vi helt sikkert den blå oval at se på en eventuel billig-model fra Ford.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here