Første billeder af 3-dørs Hyundai i30

3-dørs udgaven af i30 er seneste eksempel på Hyundai’s såkaldte “flydende skulptur” designsprog.

Kia Ceed er netop afsløret i en sporty, 3-dørs udgave og nu er turen kommet til søsterbilen Hyundai i30. Forskellene består mest af mindre designdetaljer.

Umiddelbart før biludstillingen i Paris åbner 27. september, tager Hyundai forskud på nyhederne med billeder af den 3-dørs i30. For få dage siden viste Kia billeder af den tilsvarende Proceed, der er bygget på samme teknik. Hyundai’s nyhed er dog mere overraskende, da det er første gang i30 kommer i en 3-dørs udgave.

Mens Kia-udgaven har fået sænket taget og fremstår som en mere selvstændig model, afviger den 3-dørs i30 ikke så meget fra 5-dørs udgaven. Udvendigt begrænser ændringerne sig til en ny kølergrill, ændrede lygter og en anderledes kofanger bagerst. Teknisk er der en lille revolution på vej, for ifølge vedholdende rygter skal i30 kunne fås med samme 200 hestes turbobenziner, der er på vej til Kia Proceed. Den potente i30 bliver angiveligt forløber for en hel række af sportslige Hyundai-modeller.

På det danske marked bliver den 3-dørs Hyundai i30 nok mere interessant, fordi den kan presse basisprisen på modelserien en smule ned.

Hvilkenbil.dk forventer, at en 3-dørs Hyundai i30 bliver 5.000 kr. billigere end 5-dørs udgaven, så priserne begynder ved 180.000 kr. (eks. lev.) for mindste i30 med 1,4 liters benzinmotor.

Om det bliver tilfældet, ved vi dog først, når Hyundai fortæller mere om nyheden sidst i september. Ifølge Hyundai er den 3-dørs i30 først klar til salg i første halvdel af 2013.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here