Kia Carens er ikke længere en tegneseriebil

Kia afslører næste generation af storfamiliebilen Carens, der også afløser Carnival. Sammenlignet med den tegning, som koreanerne tidligere har vist, er Carens væsentligt mere konservativ.

I juli viste Kia en appetitvækker på storfamiliebilen Carens i form af en tegning. Papir er som bekendt taknemmeligt og skitsen af den langstrakte, lave og dynamisk elegante tegneserie-Carens kunne nok få tænderne til at løbe i vand. Her var endelig en MPV, der kunne bygge bro mellem lækkert design og praktisk sans.

 

Nu viser koreanerne så den ægte vare. Og uden lige frem at være uhøflige, tør hvilkenbil godt fastslå, at Kia Carens er endnu et eksempel på, at der altid forsvinder noget kant og passion i designet, når designerens vision forvandles fra papir til stål.

Carens er nydelig, bestemt, og langt mere helstøbt end forgængeren, men elegant og sexet kommer vi aldrig til at kalde den.

Til gengæld lover koreanerne masser af plads i bilen, der har væsentligt længere akselafstand end sin forgænger. Ifølge Kia er der tale om en ”helt ny” platform – og dermed antyder de i øvrigt hemmelighedsfulde koreanere, at Carens ikke deler arkitektur med den nye Ceed. Meget mere får vi nemlig ikke at vide. Vi ved dog, at Carens er stor nok til at også at afløse ”storebror” Carnival, at den kommer i udgaver med fem og syv sæder og at der formentlig er dansk premiere i foråret 2013. Inden da får Kia Carens verdenspremiere på biludstillingen i Paris 27. september.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here