Velskabt sedan-udgave af Citroën C4 er kun til Asien

Forlænget sedan-udgave af Citroën C4 er endnu et bevis på, at bilfabrikkerne orienterer sig efter østeuropæisk og asiatisk smag i jagten på kunderne. 

Mens bilmarkedet skrumper i kriseplagede Vesteuropa, boomer det i Rusland og Asien. Og det kan efterhånden ses på designet af bilerne. På vækstmarkederne i Asien, Rusland og Tyrkiet foretrækker man nemlig den klassiske sedan med udvendigt bagagerum frem for de praktiske hatchbacks med stor bagklap, der dominerer gadebilledet på vores breddegrader.

Seneste eksempel er Citroën C4 L – en fire-dørs udgave af C4, der er forlænget med næsten 30 centimeter og forkæler sine bagsædepassagerer med skålformede og justerbare stole, midterkonsol og ekstra plads. For kinesere er der utvivlsomt overdådig plads i den 462 cm lange Citroën – deraf tilføjelsen L for Lounge.

Første Citroën designet i Kina
C4 L er samtidig den første Citroën, der er designet i franskmændenes nye designcenter i Shanghai. At dømme efter billedet er kineserne sluppet rigtigt godt fra debuten med blyanten:

C4 L er uhyre elegant og endnu mere harmonisk end ”vores” hatchback-version, godt hjulpet af det mere langstrakte design, der gør C4 L til en velskabt mini-udgave af C5 sedan.

Desværre kommer fans af frankofilt bildesign til at kigge forgæves efter skønheden herhjemme. Citroën har ingen planer om at tage modellen til Danmark eller Vesteuropa for den sags skyld. Faktisk skal C4 L produceres i Kina, hvor den forventes at få sit kernepublikum. Det sker i slutningen af i år. I 2013 skal C4 L også produceres i russiske Kaluga til markedet dér.

Citroën C4 L er blot én af flere kompakte sedaner, der dukker op for tiden. For nylig viste Peugeot en tilsvarende 301, Renault har allerede en fire-dørs Megane til Østeuropa og Skoda er på vej med Rapid. Opel tror endda så meget på deres kommende Astra sedan, at de trodser traditionerne og lancerer nyheden i både Øst- og Vesteuropa.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here