Danskerne kaster sig over brugte elbiler

brugte elbiler
Tesla Model 3 er den brugte bil, det er lettest at sælge ifølge ny analyse fra AutoUncle, der sammenligner priser på brugte biler.

Ny salgsrekord for brugte elbiler i oktober – samtidig nedsatte forhandlerne værdien af deres lagre med 170 millioner kr.

For første gang nogensinde blev der handlet over 6.000 brugte elbiler i Danmark på én måned. I oktober fik 6.112 eldrevne brugtbiler ny ejer.

Dermed følger brugtbilmarkedet i hælene på salget af nye biler, hvor elbilerne også vinder markedsandele med 40 procent af alle nye biler solgt i 2023. Det viser den månedlige markedsrapport fra Bilbasen.dk.

Elbilernes popularitet understreges af Bilbasens topti-liste over de hurtigst omsatte biler på markedet.

”For første gang nogensinde er den totalt domineret af elbiler med 19 lagerdage i snit for de ti hurtigst omsatte biler og 26 dage for den brede mængde af elbiler – endnu en rekord,” oplyser markedsanalytiker Jan Lang.

Atypisk situation

Ifølge ham er hovedårsagen til det høje salg af brugte elbiler et faldende prisniveau. I oktober nåede prisindekset (Q4 2021=100) for elbilerne ned under 75 for første gang (endnu en rekord) med et indeks på 74,8.

Vi har altså en atypisk situation, hvor salget sætter rekorder samtidig med, at priserne falder.

”Normalt skulle den ekstraordinære efterspørgsel presse priserne op,” siger Jens Velling, der er redaktør på Hvilkenbil.dk og har mere end 25 års erfaring med bilmarkedet.

Priskrig presser brugtpriserne

”Forklaringen er, at vi lige nu oplever en priskrig på markedet for nye elbiler. Tesla åbnede ballet i starten af 2023 og har siden taget så store markedsandele, at konkurrenterne nu følger op med lignende prisnedsættelser. Det får den naturlige konsekvens, at de brugte elbiler også sættes ned i pris – ellers ville forhandlerne brænde inde med dem.” 

I forhold til prisnedsættelser blev der registreret tæt på 17.000 prissænkninger på udbuddet af brugtbiler. Det er også rekord, og omregnet betyder det, at forhandlerne sænkede værdien af deres lagre med 170 millioner kroner i oktober.

Helt overordnet holder brugtbilmarkedet fortsat moment med et totalt antal transaktioner på 49.623, hvilket er 13,1 procent højere end oktober 2022, og samlet er brugtbilsalget i år 3,5 procent foran 2022.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here