Hvilkenbil.dk

hvilkenbilHvilkenbil.dk er et site, der fokuserer på almindelige bilkøberes interesser og behov. Her kan du læse nyheder om og tests af de mest populære biler på det danske marked samt få opdateret din viden om bilers sikkerhed og totaløkonomi.

Bag sitet står journalist Jens Velling, der er blandt Danmarks mest erfarne motorjournalister. Siden 1994 har han skrevet om biler for bl.a. Berlingske Tidende, Århus Stiftstidende og AutoBild Danmark. 

Over årene er det er blevet til flere end 1.500 testkørsler, afsløringer af brændende franske biler og svigtende bremser på politiets patruljevogne samt kortlægning af, hvor stor rabat køberne kan opnå på nye biler. I 2008 testkørte Jens Velling som hidtil eneste danske motorjournalist verdens dengang hurtigste bil, Bugatti Veyron EB 16.4.

Men hvilkenbil.dk handler ikke om superbiler.

Hvilkenbil.dk er sitet, der skriver om biler for almindelige forbrugere, der ikke orker flere højstemte heltekvad om uopnåelige superbiler, men bare vil læse om de biler, som vi faktisk har råd til.

Fokus ligger entydigt på de biler, som danskerne faktisk køber, garneret med artikler om økonomi, sikkerhed og miljø samt nyheder om de mest populære bilmodeller. Kodeordene er forbrugerjournalistik og ‘news you can use’. Hvilkenbil’s biltests er nøgterne, kortfattede og faktabaserede og bygget op omkring de samme ti punkter for at øge overskueligheden og gøre det nemt for læserne at sammenligne med konkurrenter i samme klasse. Alle tests tager højde for langt de flestes bilkøberes afgiftsbelagte virkelighed, nemlig at værdi for pengene er afgørende.

Hvilkenbil.dk er med andre ord sitet, hvor Fiat kommer før Ferrari og hvor Berlingo er en større nyhed end Bugatti.

God fornøjelse!