Ni biler vil være Årets Bil i Danmark

årets bil i Danmark

Der blev sat flere rekorder, da danske motorjournalister nominerede ni biler til at dyste om titlen som Årets Bil i Danmark. Alle ni er elbiler.

31 håbefulde biler blev til ni finalister, da Danske Motorjournalister tidligere i dag nominerede biler til årets kåring af Årets Bil i Danmark. Kåringen af den endelige vinder finder sted 26. november.

De ni biler, der får chancen for at køre med den eftertragtede titel, er i alfabetisk rækkefølge:

Cupra Tavascan
Ford Explorer
Hyundai Inster
Kia EV3
Peugeot E-3008/E-5008
Polestar 4
Renault Scenic E-Tech
Skoda Elroq
Xpeng G6

Kåringen blev på flere måder historisk: Stemmerne faldt således, at der for første gang blev nomineret hele ni biler til finalen. Tidligere er syv biler nået gennem nåleøjet.

Historisk var det også, at samtlige nominerede finalister var elbiler. Det er aldrig sket før, men afspejler, at elbiler de seneste fem måneder i træk har udgjort mere end halvdelen af det samlede danske nybil-salg.

Elbiler til ‘familien Danmark’

På forhånd var der stor interesse om elbiler som Kia EV3, Skoda Elroq, Ford Explorer og Renault Scenic, der alle tilbyder god plads og lang rækkevidde til ‘familien Danmark’. De fire elbiler fås til priser fra 250.000 kr. De kom alle med i finalen.

Det samme gjorde en anden spændende nyhed, den kompakte Hyundai Inster. Den sydkoreanske mini er mindre end fire meter lang, men tilbyder virkelig god plads til fire, bl.a. fordi bagsædet kan justeres i længden. Med en rækkevidde på mere end 300 km til priser omkring 180.000 kr. kan den blive et gennembrud for elbiler i miniklassen, der traditionelt er meget stor i Danmark.

Hvilkenbil bringer i morgen et kort portræt af de ni finalister baseret på to dages testkørsler på og omkring Jyllands-Ringen i denne uge.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here