BMW tjekker 370.000 biler for mulig bremsefejl

bmw bremsefejl

En teknisk fejl i bremsesystemet betyder, at 370.000 BMW’er skal på værksted. I Danmark skal 1.472 BMW-modeller tjekkes for bremsefejl.

Midt i marts iværksatte BMW en tilbagekaldelse af i alt 370.000 biler på verdensplan. Bilerne skal til tjek, da en fejl i elektronikken i værste fald kan medføre, at bremseforstærkeren ikke fungerer.

I Danmark drejer det sig om 1.472 biler årgang 2022-2023. De berørte modeller er 2-serie, 7-serie, X1, X5, X7 og XM.

BMW Danmark oplyser til Hvilkenbil, at indkaldelserne af de biler, som kan være ramt af bremsefejl, fandt sted for over en måned siden. Cirka 100 biler har i skrivende stund været på værksted.

Den danske lovgivning betyder, at importøren ikke må henvende sig direkte til de berørte ejere, så indkaldelserne kom til BMW-ejerne via Motorstyrelsen i e-Boks. Alle skulle have fået besked midt i marts.

Skulle en BMW-bilist i en af de nævnte modeller årgang 2022 eller 2023 opleve, at deres bil ikke bremser, som den plejer, oplyser BMW Danmark, at der ikke er tale om et decideret bremsesvigt. Der er tale om en nedsat bremseevne. Man vil i så fald skulle “træde hårdere på bremsepedalen for at standse bilen”.

Sker jævnligt

Tilbagekaldelser finder jævnligt sted rundt omkring i verden, og inden for de seneste måneder kan blandt nævnes Tesla, der forleden måtte tilbagekalde alle 4.000 producerede udgaver af den meget hypede Cybertruck på grund af en sikkerhedsrisiko. Cybertruck er udelukkende solgt i USA.

Samme Tesla var i slutningen af 2023 voldsomt berørt af en gigantisk tilbagekaldelse på grund af et muligt problem med flere end to millioner bilers autopilot-system. Det var den amerikanske myndighed for trafiksikkerhed, NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration under USA’s transportministerium), der krævede bilerne indkaldt til kontrol.

I begyndelsen af april i år måtte Mercedes bede 341.000 ejere af modellerne GLE og GLS årgang 2017-2023 om at komme forbi værkstedet, da bilerne skal tjekkes for en svaghed på en kabelsko på bilernes 48 volts-batteri. Et mindre antal dansk-indregistrerede biler var også omfattet af tjekket.

I februar i år måtte Audi tilbagekalde over 42.000 Audi e-tron årgang 2018 til 2022 på verdensplan på grund af problemer på enkelte af bilernes højvoltsbatterier. Et begrænset antal i Danmark var berørt.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here