Danmarks mest solgte bil får længere rækkevidde og lavere pris

model y version

Ny version af Tesla Model Y kombinerer baghjulstræk med det store batteri til at opnå en rækkevidde på 600 km. Prisen er 385.000 kr.

Tesla lancerer nu en mellem-version af verdens mest solgte bil, Model Y, der på mange måder kombinerer det bedste fra de to mest solgte udgaver.

Model Y Long Range baghjulstræk, som varianten hedder, nøjes med baghjulstræk som basisudgaven Standard Range og kombinerer det med det større batteri fra Long Range. Resultatet er en rækkevidde på 600 km efter WLTP-normen. Til sammenligning kører Standard Range og Long Range-udgaverne henholdsvis 455 og 565 km på standardhjul.

385.000 kr.

Prisen på 385.000 kr. placerer også den nye version af Model Y lige mellem SR og LR. De koster henholdsvis 360.000 og 410.000 kr.

Den nye version af Model Y bliver også billigere at forsikre, fordi den nøjes med én motor og har færre kræfter end Long Range-udgaven med to motorer. Der er dog stadig tale om en hurtig bil – 0-100 km/t er overstået på 5,9 sek., og topfarten er 217km/t.

Standardudstyret er der ikke ændret ved. Det er omfattende og inkluderer bl.a. panorama-soltag, adaptiv fartpilot, varmepumpe, premium-lydanlæg og aftageligt anhængertræk.

Matcher konkurrenterne

Med den nye mellem-udgave af Model Y matcher Tesla priserne ganske præcist konkurrenter som Skoda Enyaq, VW ID.4 og Kia EV6. Teslas trumfkort er, at Model Y nu har den længste rækkevidde.

Lanceringen af endnu en variant af Danmarks og verdens mest solgte bil kommer efter et vigende salg i årets første kvartal.

Salgs-offensiv i Danmark
Tesla har indledt en charme-offensiv i Danmark med pop-op butikker og besøg i flere storcentre.

Tesla har annonceret en ny og mere offensiv salgsstrategi, der bl.a. omfatter annoncering og mere synlighed overfor bilkøberne. I Danmark kan du i disse dage støde på Tesla-biler og sælgere i flere storcentre.

Ud over de eksisterende Tesla-centre vil Tesla også resten af foråret have pop-op butikker på Frederiksberg og i København, Herning, Slagelse, Kolding, Aarhus og Odense. Her kan du prøvekøre Tesla Model 3 og Y og få en snak om elbiler med Teslas medarbejdere.

Prøvekørsler kan bookes på forhånd online på tesla.com.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here