Fiat slipper fantasien løs

fiat panda

Fiat Centoventi er en elbil med fleksibel rækkevidde fra 100 til 500 km – og i alt 120 muligheder for at tilpasse bilen dine ønsker.

Et hvidt lærred, der bare venter på at blive udfyldt. Sådan beskriver Fiat selv Centoventis uanede kombinationsmuligheder, der giver dig en unik mulighed for at designe din bil, præcis som du vil have den.

Vi har set det før hos andre mærker men slet ikke i denne skala.

Fiat Concept Centoventi er en 3,7 meter lang elbil med plads til fire – lidt større end en Fiat 500 – og angiveligt en forløber for en ny model, som Fiat lancerer allerede i 2020. Det kunne være den næste generation af Panda.

”Hele konceptet er nyskabende og tager individualiseringen af bilen, som vinder frem i disse år, til et helt nyt niveau,” siger redaktør på Hvilkenbil.dk Jens Velling, der har fulgt bilbranchen tæt i mere end 25 år.

Han er spændt på at se, hvor mange elementer fra designstudiet, der kommer med i en produktionsklar model. Flere end normalt, lyder hans bud.

Centoventi betyder 120 på italiensk, og det er der en god grund til. Alt i alt kan der tilkøbes 120 forskellige slags tilbehør til Centoventi.

Et kæmpelogo pryder bagklappen på Centoventi – der formentlig bliver til den næste Panda…

Den fås som udgangspunkt kun i i én farve, Black Canvas, der er dit ’hvide lærred’. Derfra svinger du selv penslen med næsten frit valg på hel paletten.

Seks tilvalg skal dog monteres på fabrikken. Vælg mellem fire forskellige farver folieindpakning, fire slags tag, der omfatter solcelletag, foldetag i stof, tagboks eller glastag. Vælg mellem fire forskellige farver til taget, til kofangeren og til hjulkapslerne.

Batterier i moduler
Den sjette og mest nyskabende mulighed for at vælge selv er Centoventis rækkevidde. Som udgangspunkt har den kun en rækkevidde på 100 km. Men den kan femdobles med en slags modulsystem af batterier, der fastgøres i bunden på bilen. Det femte batteri ligger under førersædet.

Batterierne er monteret når bilen leveres. Men du er ikke låst fast på den rækkevidde, du vælger. Ekstra batterier kan tilføjes på værkstedet. Det tager kun fem minutter, siger Fiat.

De resterende 114 stykker udstyr og tilbehør til Centoventi kan bestilles og monteres af dig selv. De omfatter en stribe muligheder fra lydsystem, instrumentbræt, døropbevaringsrum til sædepuder i forskellige typer skum og farver. Du kan også vælge en barnestol, et hundebur eller arbejdsstation til din pc i stedet for et passagersæde. Tilbehør, som f.eks. puden til nakkestøtten, en kopholder eller en dokumentholder kan du endda printe med en 3D-printer og selv montere.

Indretningen kan flyttes rundt med et fleksibelt klik-monteringssystem. Din smartphone eller tablet – for den er der også gjort plads til – er hjertet i infotainmentsystemet, hvor den spiller sammen med en skærm på 10 tommer, mens speedometer mv. gengives på en 20 tommer skærm.

Masser af skærme i Fiat Centoventi – og fuld synkronisering med din smartphone.

Dette sender ifølge Fiat den gamle betegnelse ’facelift’ på pension, fordi ejeren løbende selv skabe deres egne udstyrsmodeller og opgradere bilen med de nyeste opdateringer og tekniske landvindinger.

For Fiat ligger der en betydelig ekstra indtjeningsmulighed ved at udvikle og sælge nyt udstyr til bilen, og man forestiller sig også at facilitere et univers på nettet hvor ejerne kan sælge og købe brugt Centoventi-udstyr, kom det frem på pressemødet på biludstillingen i Geneve, hvor designstudiet blev præsenteret.

Du kan se hele pressemødet og læse mere om Fiat Concept Centoventi her.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here