Her er priserne på den nye Tiguan

Til startpriser under 400.000 kr. placerer VW Tiguan sig lige mellem de asiatiske konkurrenter og de tyske luksusmærker. Dansk premiere til maj.

Helt ny teknik pakket ind i et mere maskulint og sportsligt design skal cementere VW Tiguan’s position som en af Europas bedst sælgende biler i den hurtigt voksende klasse for kompakte SUV’ere.

Herhjemme ser vi den nye Tiguan til maj. Den danske importør tager gerne mod bestillinger allerede nu og er også klar med priser på enkelte modeller:

Indgangsbilletten til Tiguan-programmet koster 388.000 kr. inklusive levering for en 1,4 TSI med 150 heste turbobenzinmotor og forhjulstræk. Med 150 hestes dieselmotor får Tiguan tilnavnet 2,0 TDI og stiger til 410.000 kr. – også med forhjulstræk. Skal Tiguan trække på alle fire, stiger prisen med 65.000 kr., men så følger der også et 7-trins automatgear med dobbeltkobling med i pakken. Senere følger flere dieselvarianter med ydelser mellem 115 og 240 hk.

Priserne placerer på klassisk VW-manér Tiguan over de populære asiatiske SUV’ere, men også under tilsvarende biler fra de tyske prestigemærker.

Til sammenligning koster den kompakte SUV-klasses absolutte topsælger, Nissan Qashqai, blot 274.000 kr. med 163 benzinheste – altså 114.000 mindre end en tilsvarende VW Tiguan.

Den lidt større Honda CR-V med 155 heste benzinmotor til 348.000 kr. er tættere på Tiguan, mens den tilsvarende Mazda CX-5 med 165 hk nærmest ser billig ud til 318.000 kr. – 70.000 kr. mindre end Tiguan.

Omvendt ser det ud, hvis man i stedet sammenligner med BMW. Den X1 18d med 150 hestes dieselmotor og forhjulstræk koster 502.000 kr. – altså næsten 100.000 kr. mere end den tilsvarende Tiguan.

Større og lettere
Anden generation af Tiguan står på VW-koncernens nye MQB-platform, der øger rummeligheden og samtidig slanker bilen med 50 kg sammenlignet med forgængeren. Den nye arkitektur gør det muligt at udstyre Tiguan med det nyeste inden for infotaiment og sikkerhedsudstyr. Bl.a. bliver det muligt at være online undervejs, mens trygheden får et løft med udstyr som Front Assist med områdeovervågning, automatisk nødbremse, fodgængerovervågning samt multikollisionsbremse som standard. Tiguan bliver samtidig den første SUV i VW-familien, der kan udstyres med LED-forlygter.

Tiguan, der er en sammentrækning af dyrene tiger og leguan, er fortrop i en mindre SUV-offensiv fra VW. Senere ventes en XL-udgave af Tiguan med plads til syv og i 2018 ser vi en mindre, Polo-baseret crossover, der hurtigt forventes at få følgeskab af en endnu mindre crossover baseret på mikrobilen Up.

Læs også: VW varsler kompakt crossover

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here