Livsfarlig sikkerhedsbrist i Volvo

volvo nødbremse
Volvo har en alvorlig brist i den automatiske nødbremse. 6.500 biler i Danmark skal på værksted. I alt er 736.000 biler ramt af fejlen.

Den automatiske nødbremse driller i Volvo, der ellers har som ambition at bygge verdens sikreste biler. I årtier har det kinesisk ejede mærke da også kunnet bryste sig af at sende nogle af de mest sikre biler på gaden.

Men en elektronisk fejl giver ridser i den fine lak. Under en test af en række bilers elektroniske assistentsystemer kunne danske FDM konstatere, at den automatiske nødbremse i en Volvo XC60 gang på gang svigtede.

Testen af bilernes automatiske nødbremsesystem bliver gennemført ved at køre bilen frem mod en særlig testpude. Den skal forestille en holdende bil, men XC60’erens automatiske nødbremse greb ikke ind.

Volvo-ingeniører fra hovedkvarteret i Göteborg ilede til Danmark og kunne også konstatere, at XC60’eren ganske rigtigt ikke gjorde, som den skulle. Bilen blev derfor taget med til Volvos testcenter i Sverige. Her afslørede en gennemgribende kontrol, at alle Volvoer produceret fra uge 4 i 2019 til og med i sidste uge (uge 11) er ramt af den livsfarlige sikkerhedsbrist.

volvo nødbremse
Det var danske FDM, der afslørende fejlen under en test af flere bilers automatiske nødbremsesystemer.

Volvo beskriver det som en fejl i nødbremsesystemets software. Det skulle være en temperaturføler ved kameraet i forruden, som er fejlbehæftet.

Besked fra Færdselsstyrelsen

I Danmark har 6.500 biler fejlen. Ejerne vil via Færdselsstyrelsen få besked om, hvornår Volvo vil være i stand til at rette fejlen. En softwareopdatering skulle angiveligt eliminere den livsfarlige fejl, og turen forbi værkstedet er selvsagt uden beregning for ejerne.

Volvo har ifølge FDM forsikret, at man via Volvos hjemmeside vil kunne blive orienteret om fejlen og fremgangsmåden for udbedringen af fejlen. I skrivende stund fremgår der dog ikke noget om problematikken på hjemmesiden volvocars.com/dk.

Da fejlen er i bilernes sikkerhedssystem, og bilerne således ikke bremser for hverken bløde eller hårde trafikanter, kan vi kun opfordre berørte Volvo-ejere til omgående at rette henvendelse til deres værksted.

I alt er 736.000 Volvoer verden over berørt.

Disse Volvoer produceret uge 4 2019 til uge 11 2020 er ramt:

XC90
V90
V90 CC
S90
XC60
V60
V60 CC
S60
XC40

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here