Mitsubishi bliver alligevel i Europa

eclipse cross

Ny ladehybrid-udgave af Eclipse Cross er lige om hjørnet. Derudover er Mitsubishi på vej med to nye modeller med Renault-teknik.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Det gælder også den japanske bilproducent Mitsubishi Motor Corporation.

Midt på sommeren skrev vi, at nu stoppede mærket, der er en del af Renault-Nissan-Mitsubishi-koncernen, med at udvikle nye biler til det europæiske marked. Første skridt på vej mod et egentligt exit, vurderede vi dengang.

Planen var, at de tre mærker i alliancen skulle satse på de markeder, hvor de i forvejen var stærke, hvilket ville betyde, at Renault skulle koncentrere sig om Europa, mens Nissan tog sig af USA og Kina, og Mitsubishi skulle satse på den sydøstlige del af Asien.

Men nu, mindre end et år efter, annoncerer Mitsubishi, at man styrker samarbejdet og kommer tilbage til Europa og Danmark med foreløbig én ny model.

Et stærkt opdateret udgave af Eclipse Cross skal holde liv i Mitsubishi på det europæiske marked.
Eclipse Cross som ladehybrid

Det er den nye Eclipse Cross PHEV. Modellen, der blev introduceret i 2017, har ifølge Mitsubishi i Danmark fået den helt store overhaling på både design og teknik.

Eclipse Cross er en kompakt SUV, der er nummeret mindre end Mitsubishis Outlander – den næst bedst sælgende plug-in hybrid herhjemme i 2020.

Modsat mange andre ladehybrider kan Eclipse Cross hurtiglade – op til 80 pct. på 25 minutter. Den nye Mitsubishi plug-in hybrid udmærker sig også ved at kunne trække op til 1.500 kilo på krogen ved ren elkørsel.

De første nye Eclipse Cross PHEV ankommer allerede i løbet af maj og har officiel Danmarks- premiere i juni 2021. Du kan skrive dig op på Mitsubishi-motors.dk og være blandt de første til at få nye informationer om bilen, herunder de danske udsalgspriser, når de er klar.

To nye modeller i 2023

Men hvad kan vi ellers forvente af Mitsubishi på vores breddegrader de kommende år?
Mitsubishi/ Renault/ Nissan alliancen intensiverer samarbejdet, og i 2023 vil Mitsubishi introducere to nye biler, der er udviklet på eksisterende Renault-platforme og -teknologi, ligesom de skal produceres på Renaults fabrikker i Europa.

Denne platformsdeling, kendt fra mange andre store bilkoncerner, gør det muligt for Mitsubishi at introducere nye biler med den nyeste teknologi, som er tilpasset det europæiske marked. Det er endnu ukendt hvilke slags biler, der er tale om, og det vides heller ikke, om de overhovedet kommer til Danmark.

Lars Lorentzen, der er brand manager hos Mitsubishi Danmark, tør ikke love det, men han er dog optimistisk:

”På nuværende tidspunkt er det for tidligt at bekræfte, men med det styrkede samarbejde på tværs i alliancen, vil det være naturligt, at vi i Danmark, med vores elektrificerede fokus, også udnytter de fordele samarbejdet giver,” siger han.

Masser af knapper afslører, at Eclipse Cross er fra 2017. Men det kan være fint for betjeningen.

Som sagt forlyder der endnu ikke noget om danske priser på Eclipse Cross PHEV, men et forsigtigt bud herfra på en konkurrencedygtig pris omkring 265.000 kr.
Storebror Outlander PHEV sælges til priser fra ca. 300.000 kr., og med de lavere afgifter på opladelige biler, bør det være muligt – og nødvendigt – at ramme prisleje omkring den kvarte mio. kr. for at kunne bide skeer med biler som MG EHS PHEV og Ford Kuga PHEV.

FAKTA om teknikken i Eclipse Cross PHEV
Hybrid-teknologi:

Drivlinjen er en videreudvikling af den i Outlander PHEV. Ligesom Outlander har Eclipse Cross PHEV en 2.4 liters benzinmotor og yder 98 hestekræfter. Plug-in hybriden har to elmotorer, en på hver aksel, den forreste har 82 hestekræfter mens den bagerste yder 95 hestekræfter. Det giver en samlet systemydelse på 188 hestekræfter. Eclipse Cross PHEV har en samlet elektrisk ydelse på 177 hestekræfter. Det vil sige at bilen kan trække en trailer, køre off-road eller køre med tung last ved ren elkørsel.

Batteri:

Batteriet er på 13,8 kWh og tager ca. 4 timer at oplade fra en ladeboks og omkring 25 minutter til 80 pct. med en hurtiglader. Der er tre køreprogrammer. ’EV Mode’ er fuld elektrisk kørsel, ’Serial Hybrid Mod’ kører hovedsageligt på strøm, men får hjælp fra benzinmotoren under fx acceleration eller op ad stejle bakker og ’Parallel Hybrid Mode’ bruger benzinmotoren med hjælp fra elmotorerne. Fælles for alle køreprogrammer er, at Eclipse Cross PHEV har fokus på så vidt muligt at køre på el. I EV Mode, kan Eclipse Cross PHEV køre op til 45 kilometer kombineret og 55 kilometer ved bykørsel (WLTP).

Firehjulstræk:

Den faceliftede Eclipse Cross er blevet gjort 30 pct. stivere i karosseriet og har fået optimeret affjedringen for og bag. Det permanente firehjulstræk er også til stede på ren el, fordi Eclipse Cross PHEV har en elmotor på hver aksel, og det avancerede twin-motor firehjulstræk sørger for frit distribuere drivkræften mellem for og bagaksel uden at miste kraft fra en gearkasse. Bilen kan derfor hurtigt og effektivt håndtere ujævnheder, udskridninger eller låsning af et eller flere hjul.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here