Pristjek: Sådan sparer du penge på valg af nye dæk

nye dæk

Der er penge at spare ved at tjekke markedet grundigt, når du skal have nye dæk til bilen. Men se dig for – priserne varierer løbende.

Solen er endelig kommet til Danmark, og minder os om, at også bilen bør have sommer-venligt fodtøj på. Sådan var det også for undertegnede, der først for nylig opdagede, at sommerdækkene på familiens Fiat 500 var blevet så gamle og stive, at det var tid til udskiftning.

Selv om den lille Fiat langt ude er i familie med Ferrari, kører den mere som en pølsevogn end en sportsvogn. Altså ingen grund til at ofre tusindvis af kroner på topklasse-gummi. Øvelsen blev i stedet at finde et godt kompromis mellem kvalitet og pris.

Tjek dæktest

Udvælgelsen begyndte med et kig på den tyske bilklub ADACs seneste test af sommerdæk. Her stod det hurtigt klart, at vinderdækket fra Continental ville blive en dyr fornøjelse. Til gengæld er testens nummer tre, Kumho Ecsta HS52, nærmest billigt i betragtning af den tillidsvækkende tredjeplads i testen. Da det koreanske dæk tilmed er særligt kompetent i vådt føre, som vi jo plejer at have en del af i den danske sommer, var valget let.

Køb Kumho Ecsta HS52 hos Daek-online.dk 

Opgaven var nu at finde dækket til den laveste pris. Men også gerne hos en tillidsvækkende leverandør, der kan gøre opgaven med at skifte og afbalancere dækkene så nem som muligt.

Det viste sig at være en udfordring. Familiens Fiat kører nemlig på nogle flotte 16-tommer fælge med lavprofildæk. Helt præcist 16 tommer 195/45, og det er åbenbart en lidt usædvanlig størrelse. I hvert fald føres den ikke hos store dæk-kæder som Super Dæk Service og Quickpot, der ellers plejer at lokke med gode priser og totalservice.

Familiens Fiat 500 kører på 16-tommer sommerdæk i en lidt ukurant størrelse. Vi fandt et sæt Kumho-dæk til 2.100 kr. på nettet – men hertil kommer udgifter til montering og afbalancering.
Laveste priser på nettet

I stedet gik vi på nettet. Her er udvalget nærmest endeløst og konkurrencen benhård. Ikke overraskende fandt vi da også Kumho-dækket til de laveste priser her. Dækkene blev bestilt hos Autodoc, der tager 527 kr. pr. dæk og leverer gratis.

Du kan finde Kumho Ecsta en smule billigere, men vi valgte Autodoc, fordi hjemmesiden var nem at manøvrere rundt på. Andre steder kostede dækket op til 641 kr.

Samme dæk – to priser

I det hele taget er der penge at spare ved at se sig godt for. Priserne varierer løbende. Fra første kig på nettet til placering af ordren gik der en uge, og her så vi priserne variere med op til 10 procent hos flere leverandører.

Du kan også få præsenteret to forskellige priser på nøjagtig det samme dæk hos den samme leverandør. Det så vi hos flere onlinefirmaer. F.eks. hos Alledaek365.dk, der sælger Kumho Ecsta HS52 i 195/45 R16 XL til både 613 og 522 kr. stykket. Vi kan ikke se nogen som helst forskel på specifikationerne, så her skal man naturligvis vælge det billigste.

Mens du finder de laveste priser på nettet, får du også lidt mere besvær. De fire Kumho-dæk blev leveret fra Autodoc som aftalt, men herefter skal du fragte dem til et værksted, der naturligvis tager sig betalt for at montere og afbalancere de nye dæk.

Montering koster ekstra

Også her er der stor forskel på priserne. Mange værksteder vil naturligvis også gerne sælge dækkene, og lægger derfor lidt ekstra på montering af ’fremmede’ dæk. Du skal regne med at betale omkring 1.200 kr. for montering og afbalancering – vi kunne i hvert fald ikke finde et bedre tilbud end en samlet pris på 1.140 kr. hos Quickpot.

Dermed udgør montering og afbalancering mere end halvdelen af prisen for dækkene. Husk det, når du tjekker priser på nettet – der kommer en ekstraregning. Det gør der dog som regel også, hvis du vælger at købe dæk samme sted, som de bliver monteret.

Konklusion: Dækstørrelsen tvang os til at handle på nettet – og det var fint, for her er priserne ubetinget de laveste. Omvendt giver det lidt ekstra besvær, fordi du efterfølgende skal finde et værksted, der vil montere dem. Til gengæld kostede det – alt inklusive – 3.248 kr. at få fire nye kvalitets-sommerdæk købt på nettet på Fiaten. Det kan næppe gøres meget billigere.

Find dine nye dæk hos Daek-online.dk

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here