Tesla varsler prisstigninger på Model Y

model y prisstigninger

Fredag den 22. marts sætter Tesla prisen for Model Y op ”i en række europæiske lande”. I Danmark kan prisen stige omkring 20.000 kr.

Tesla varsler prisstigninger på verdens mest solgte bil, Model Y. På et opslag på det sociale medie X, skriver virksomheden, at ”Model Y-priser vil stige i en række europæiske lande fredag den 22. marts.”

Ikke overraskende fastslår Tesla i samme besked, at man kan købe Model Y til de nuværende priser, blot ved at bruge to minutter på at bestille bilen på nettet.

I en anden besked præciserer Tesla, at europæiske forbrugere kan se frem til prisstigninger på 2.000 euro. I Danmark, inklusive afgifter, vil det svare til, at Model Y bliver omkring 20.000 kr. dyrere.

’Tilbagevendende dilemma’

Varslet om europæiske prisstigninger kommer få dage efter, at Tesla annoncerede på X, at Model Y vil blive 1.000 dollars dyrere på det amerikanske hjemmemarked den 1. april.

Tesla, der indledte en nu verdensomspændende priskrig på elbiler for godt et år siden med massive prisnedsættelser, har tidligere hævet priserne flere gange.

Ifølge Tesla-ejer Elon Musk er prissætning et ”tilbagevendende dilemma” for bilproducenter:

”Bilproducenter har brug for konstant produktion for at være effektive, men forbrugernes efterspørgsel er sæsonbetonet,” forklarede han på X i sidste måned.

Musk peger på, at mange bilkøbere foretrækker at købe bil i foråret og inden de skal på sommerferie.

Lægger luft til Model 3

Teslas beslutning om at hæve priserne på Model Y kommer efter en periode med vigende salg – både for Tesla og de fleste andre elbilproducenter.

Selv om Tesla har en af bilindustriens højeste fortjenester, har priskrigen også ramt Teslas profit. I januar advarede Tesla om ’markant’ lavere salgsvækst, hvilket har fået aktiekursen til at falde.

Prisstigninger på Model Y kan forbedre indtjeningen. Omvendt er der risiko for yderligere nedgang i salget. Ved at hæve priserne på Model Y, skaber Tesla dog også en mere naturlig afstand til den mindre Model 3. Frem til fredag koster Long Range udgaverne af Model 3 og Model Y det samme – men Model Y er noget større og har anhængertræk som standard. Det får Model 3 til at se dyr ud – og i stedet for at sætte Model 3 priserne ned, ser det altså ud til, at Tesla løser ’problemet’ ved at gøre Model Y dyrere.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here