Peugeot scorer ægte hattrick

Varebilen Peugeot Expert er Årets Varebil i Danmark sammen med søsterbilerne Citroën Jumpy og Toyota ProAce. Det er tredje gang i træk, at Peugeot vinder en ‘Årets Bil’ kåring.

Champagnepropperne må flyve tæt hos Peugeot for tiden. Hædersbevisningerne nærmest vælter ind over det franske bilmærke, der for blot få år siden var på randen af økonomisk knockout. Siden er den synkende skude ikke blot vendt, men blevet en bemærkelsesværdig succeshistorie. Følg bare med her: Sidst i 2016 vandt Peugeot titlen som Årets Bil i Danmark med den dristigt designede og meget moderigtige crossover 3008. I begyndelsen af marts gentog 3008 kunststykket og vandt den endnu mere prestigefyldte titel som Årets Bil i Europa. Og nu er det alle gode gange tre og ægte hattrick for Peugeot, der netop har vundet titlen som Årets Varebil i Danmark med modellen Expert.

Denne gang må Peugeot dog dele titlen med søsterbilerne Citroën Jumpy og Toyota ProAce. De praktiske trillinger er nemlig teknisk identiske og resultatet af et samarbejde mellem de tre mærker, der er udviklet og bygges i fællesskab. Af samme grund optrådte de som én bilmodel i finalen, som de vandt i et tæt opløb foran den større VW Crafter.

Bag titlen står Motorjournalisternes Klub Danmark, der også står bag kåringen af Årets Bil i Danmark. Klubbens næstformand, Thomas André Petersen, siger om valget af Årets Varebil:

”Helt traditionelt anskuet er de nye PSA og Toyota-trillinger noget af det mest velkørende blandt varebiler. Og med den nye kompakte version formåede de at slå forhåndsfavoritten VW Crafter på målstregen”.

Peugeot Expert deler titlen som Årets Varebil med søsterbilerne Toyota ProAce og Citroën Jumpy.
Peugeot Expert deler titlen som Årets Varebil med søsterbilerne Toyota ProAce og Citroën Jumpy.

Fås i tre længder
Den nye Expert øg søsterbilerne har en maksimal lasteevne på 1.400 kg og fås i tre længder, fra den helt kompakte version på 4,60 m til 5,30 m. Og det er netop nytænkningen bag den helt kompakte version, der blev fremhævet af juryen:

”Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Peugeot Expert vandt på deres blik for den udvikling, som kommer til at præge bydistributionen de kommende år, nemlig stadig mere restriktive krav til varebilers størrelse. Med deres kompakte versioner på kun 4,6 meter og gode lasteevne på over ét ton, viser disse biler mere fremsyn end konkurrenterne. Med til den positive bedømmelse hører også en høj oplevet kvalitet og mulighed for at tilkøbe en fin palet af moderne sikkerhedsudstyr – selvom det for varebiler kunne ønskes, at mere sikkerhed kom med som standard,” lyder juryens begrundelse.

Trillingerne fås i øvrigt også som minibusser med plads til op til ni personer. Dem kan du læse mere om her: Trillinger med vokseværk

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here