Endelig: Danske priser på Tesla Model 3

bilsalget

Tesla Model 3 er på vej til Danmark – og derfor er den danske importør endelig klar med de første priser. De begynder ved 465.000 kroner, men der er billigere udgaver i horisonten.

Elbilen Tesla Model 3 må være verdens mest hypede bil. Lanceret helt tilbage i 2016, men siden har produktionsvanskeligheder forsinket leveringerne. Imens er antallet af forudbestillinger vokset til voldsomme 375.000 biler, mens Tesla kun har formået at levere 70.000 biler til de utålmodige forbrugere.

Men nu lysner det. Tidligere i år fik Tesla endelig produktionen af deres første masseproducerede model op i gear, og fra februar kan Model 3 for første gang også leveres i Europa. Hvornår de første danskere får deres bil er endnu uvist, men det er så tæt på, at den danske importør nu er klar med et par af de første priseksempler.

Først i dyre versioner
Som i USA begynder Tesla i den dyre ende af skalaen. Det betyder, at Model 3 i første omgang kommer i en skrap Performance udgave med firehjulstræk, stor batteripakken og en rækkevidde på 530 kilometer efter den realistiske WLTP-norm. 0-100 km/t er overstået på 3,5 sekunder og der er masser af standardudstyr som 20-tommer hjul og Autopilot-hardware. Prisen på danske plader bliver 576.000 kroner.

Kan du nøjes med en anelse mindre power, hedder Model 3 ‘Long Range’ til efternavn. Den har stadig stor batteripakke og firehjulstræk, men 0-100 tager 5,2 sekunder og rækkevidden er 499 kilometer. Til gengæld falder prisen til 465.000 kroner.

Senere kommer en billigere udgave med mindre batteripakke, kun træk på baghjulene og en rækkevidde på 350 kilometer. Prisen på denne basismodel er endnu ukendt.

[email protected]

2 Kommentarer

  1. Ha ha – til den pris er den da ikke mere for den almindelige bilkøber end deres S model. Det er sindsygt, at den skal koste fra 465.000 kr.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here