6.000 danske Audi-ejere skal en tur på værksted med deres Q4 e-tron. En softwarefejl kan give fejl på parkeringsbremsen.
En af Danmarks mest solgte elbiler, Audi Q4 e-tron, har en bremsefejl, der skal udbedres på værksted.
I alt 110.000 biler har fejlen, der er lokaliseret til en styreenhed til den elektriske parkeringsbremse. En softwarefejl betyder, at parkeringsbremsen under visse forhold ikke fungerer korrekt. Audi kan ikke løse problemet med en softwareopdatering over-the-air. I stedet skal alle 110.000 biler have udbedret fejlen på et Audi-værksted.
Halvdelen er udbedret
Herhjemme drejer det sig om 6.000 biler.
“Der er ca. 6.000 Audi Q4 e-tron biler, der er omfattet af denne tilbagekaldelsesaktion i Danmark. Årsagen til aktionen er en ugunstig softwarekonfiguration i styreenheden til bremseelektronikken, der under visse omstændigheder kan forårsage, at parkeringsbremsen ikke fungerer korrekt. De berørte biler skal have en softwareopdatering af styreenheden til bremseelektronikken, og ca. halvdelen af de danske biler har allerede fået den nødvendige softwareopdatering. Alle kunder, der har en Audi Q4 e-tron, der er omfattet af aktionen, har allerede modtaget et brev via Motorstyrelsen med en opfordring til at kontakte en Audi Servicepartner og få udført aktionen. Tiltaget varer ca. en halv time og foretages naturligvis uden beregning for kunden,” siger Britt Stellinger, Head of PR for Audi Danmark.
Ejere af Audi Q4 e-tron kan umiddelbart se, hvis der er fejl på parkeringsbremsen: Når parkeringsbremsen aktiveres, skal et rødt bremsesymbol lyse op i instrumenthuset. Lyser symbolet ikke, fungerer parkeringsbremsen ikke.
Audi Q4 e-tron deler teknik med flere andre populære elbiler fra VW-koncernen som VW ID,3, ID.4, ID.5 og Skoda Enyaq. Det er uklart, om disse biler også er ramt af den samme fejl. P.t. foreligger der ikke tilbagekaldelser på nogle af dem.
Ikke første tilbagekaldelse
Det er anden gang i år, at Audi tilbagekalder nogle af mærkets elbiler. Tidligere blev nogle af Audis E-tron-modeller tilbagekaldt på grund af risiko for overophedning af bilernes højvoltsbatteri. I værste fald kunne batterierne bryde i brand, og ejerne blev derfor rådet til højst at lade deres biler op til 80 pct.
Fejlen udbedres med en softwareopdatering og i nogle tilfælde udskiftning af enkelte batterimoduler.