Nye motorer og facelift til Fiat 500X

Fiat lancerer et let facelift og ny ild under motorhjelmen i mellemklasse-crossoveren 500X. Samtidig falder startprisen. Der er dansk premiere 7. oktober.

Fiat 500X fra 2014 er en nydelig, velkørende bil af den højbenede crossover-type, som er så populær i disse år. Men herhjemme er den aldrig blevet det store publikums-hit. 

Mens Nissan i år har solgt ca. 6.500 af sin Qashqai, og mange andre konkurrenter har solgt et par tusinde af deres crossovers, så er der foreløbig i år kun rullet sølle 69 eksemplarer af 500X ud fra Fiat-forhandlerne.

Det kan der måske blive lavet om på med nye maskiner under hjelmen. For de to nye benzinmotorer er både mere økonomiske og bedre for miljøet end forgængeren.

Firefly kaldes de nye motorer i en helt ny serie, som allerede findes i Jeep Renegade, men hos Fiat er 500X altså først til at nyde godt af de nye maskiner.

Bagfra kendes den faceliftede 500X på de nye baglygter med farveindsats i midten, som vi kender det fra den lille 500.

Der er tale om en 1,0 liters 3-cylindret turbobenzinmotor med 120 hk og 190 Nm og en 4-cylindret 1,3 liters turbobenzinmotor med 150 hk og 270 Nm. Begge er med partikelfilter og er ifølge Fiat 20 procent mere økonomiske end tilsvarende motorer med samme effekt. 

De to benzinmotorer afløser en ældgammel 1,6 liters sugemotor med 110 hk og den velkendte 1,4 liters Multiair turbomotor med 140 hk og 170 hk. 

Den mindste Firefly-motor fås udelukkende med manuelt gear, mens den store fås både med manuelt gear og dobbeltkoblingstransmission.

Dieselmotorerne er stadig på 1,6 og 2,0 liter med henholdsvis 120 og nu 150 hk i stedet for 140 hk. Begge dieselmotorer har fået nye turboladere og AdBlue katalysatorer for at overholde de seneste udstødningsnormer, oplyser Fiat. 

Lygter i Fiat 500-stil
Udvendig får Fiat 500X også en opfriskning med nye kofangere for- og bag og nye lygter.

Foran kan man nu vælge fuld LED, hvor xenon før var det ypperste. Bagpå får 500X nye LED-lygter med look a la dem på den lille charmør Fiat 500. 

Også inde i kabinen er der forbedringer på programmet. Et nyt rat, en større skærm i midterkonsollen og grafikken på instrumenterne er ny. Infotainmentsystemet opgraderes også med Apple CarPlay.

Indvendigt opgraderes Fiat 500X bl.a. med nyt rat og større infoskærm i midterkonsollen med Apple Carplay.

Hvad der er vigtigere; sikkerheden forbedres også. Skiltegenkendelse og en fartpilot, som selv kan justere hastigheden efter fartgrænserne bliver nu standard ligesom en aktiv vejbane-assistent. Automatisk nødbremse forventes at blive standard i udstyrsniveauerne City Cross og Cross men desværre ikke i basisvarianten Urban.

Sidstnævnte får i øvrigt en startpris på 210.000 kr., hvilket er ca. 24.000 kr. billigere end den nuværende indstignings-model med den 1,4 liters turbomotor til 234.000 kr.

Fiat holder premiere på den faceliftede 500X hos sine danske forhandlere på søndag den 7. oktober.

[email protected]

1 COMMENT

  1. Rigtig fin artikel, der beskriver Fiat 500X godt. Købte min 500X brugt på bilhandel.dk for ca. 1 måned siden og er super glad for den. Perfekt til den lille familie, hvor både mand og kone kan gøre brug af bilen. Svært at finde en bil i samme kvalitet til den pris.

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here