Privatleasing: Se sommerens fem sjoveste biler

Fra mikro til MPV – plus en joker: Vi har set markedet for privatleasing igennem, og giver dig overblik over de bedste tilbud på sjove biler denne sommer.

Privatleasing af bil buldrer frem og er ofte en god løsning, hvis du ønsker at skifte bil hvert andet eller tredje år. Ikke mindst hvis du drømmer om en bil, der falder lidt uden for de mest populære mærker og modeller, for så kan værditabet, som er langt den tungeste post i bilbudgettet, være voldsomt.

Ellers vil et kløgtigt bilkøb som regel være en billigere løsning.

Vi har trawlet markedet igennem med køreglæden for øje og sommertøjet på og udvalgt en bunke særligt gode privatleasingtilbud på en sjov bil netop nu – i hver af de fem bilklasser fra mikro til MPV. Og så lige en joker til sidst…

MIKRO: VW Up ’high up’ 1,0 TSI 90 hk, 5d
Vi har testet den nye VW Up 1,0 TSI med 90 hk, og Hvilkenbils redaktør Jens Velling var ikke i tvivl: Det er den sjoveste og mest velkørende VW, han har kørt i lang, lang tid.

”Topudgaven har fået en turbomotor, der gør den til mikroklassens ‘lomme-GTI’ – og det er stærkt underholdende.”

Eneste minus er en salgspris på 144.000 kr. inkl. levering.

Men i stedet kan du vælge at gå uden om banken og lægge bare 5.000 kr. i førstegangsydelse og herefter betale 2.400 kr. om måneden i 36 mdr. Så har du ret til at køre 15.000 km om året. For bare 250 kr. ekstra pr. måned kan du få 5.000 ekstra km pr. år.

Link til leasing

Læs testen: Lille turbomotor er en stor Up-levelse  

MINI: Opel Adam OnStar 1,0 Turbo 115 ’Slam’, 3d
Opel Adam er det tyske bud på Fiat 500 – en livsstils-mini, der bejler til et ungt og stilbevidst publikum. Adam tilbydes angiveligt over én million forskellige udgaver, hvis man lægger alle farver, indtræk og ekstraudstyrs-muligheder sammen. Det gør bilen unik – og Adam til spydspids for en ny, frisk og funky Opel-stil.

Her har vi fundet et godt tilbud med noget saft og kraft under motorhjelmen – den lille, fine 1 liters turbobenziner med 115 hk og ’Slam’-udstyr, der blandt andet omfatter både 17 tommer fælge og sportsundersvogn.

Salgsprisen for den lille 3-dørs ´funky’ fætter er 197.000 kr. men med 4.995 kr. i førstegangsydelse og 2.400 kr./måned er du kørende – i 36 måneder med 45.000 km i alt til rådighed over de tre år.

Link til leasingtilbud

Læs testen: Opel Adam er en fed og funky fætter

Alternativet: Skal minibilen være med fem døre og lidt mere familievenlig, så er der også et rigtig godt tilbud på VW Polo TSI BlueGT med 150 hk – endda med det 7 trins DSG-gear.

VW-minien er ganske rummelig og samtidig sjov at køre med de mange kræfter under fronthjelmen. Salgsprisen er 257.000 kr. inkl. levering. Morskaben koster med privatleasing fra 2.949 kr. med 15.000 km pr. år og 15.000 kr. i førstegangsydelse. Men hold dig ikke tilbage med kilometerne – det koster blot et par hundrede kroner ekstra pr. måned for hver 5.000 km ekstra om året.

Vær opmærksom på, at der er en ny og større Polo lige om hjørnet. Den er nok værd at vente på. Med introduktionen af den nye, større Polo kan modelleasingprisen meget vel stige lidt.

Læs om den nye Polo her: Ny Polo spiller Golf 

Se leasingtilbud på VW Polo TSI BlueGT

Læs vores anmeldelse – dog ‘kun’ med 1,2 liter og 110 hk: VW Polo er stadig klassens alfahan

LILLE MELLEMKLASSE: Alfa Romeo Giulietta Super 150 hk
For mange er italienske Alfa Romeo indbegrebet af sportslige køreegenskaber – men også tæt forbundet med voldsomme afskrivninger, der kan gøre ondt på enhver husstands bilbudget.

Men lige nu kan du udleve drømmen om en Alfa og glemme alt om værditabet. Eller i det mindste vide, hvad det koster dig at køre italiensk skønhed. Der er to privatleasingtilbud på den aldrende – men stadig ekstremt velkørende – Alfa Romeo Giulietta Super med 1,4 liters turbobenziner og 150 hk.

Det ene står Gomore for. Her er der ingen førstegangydelse, og du har hele 24.000 km samt forsikring med i købet for 4.500 kr. pr. måned. Du er kun bundet 12 måneder.

Du kan også vælge importørens eget tilbud på den samme bil i et år. Her skal du lægge 9.995 kr. i førstegangsydelse, men kan til gengæld slippe med 2.995 kr. om måneden. Her har du dog kun 15.000 km til rådighed.

Hvis du ønsker den normale 36 måneders leasingperiode, har importøren en lækkerbisken – Giulietta med hele 170 hk og TCT automatgear. Også her er førstegangydelsen 9.995 kr. og den månedlige ydelse 3.295 kr.

Listepriserne for de to varianter af Giulietta er henholdsvis 320.000 kr. og 350.000 kr. inkl. levering.

Links til Gomores leasingtilbud på Alfa Romeo Giulietta Super

Link til Alfas tilbud på Alfa Romeo Giulietta Super

Læs testen: Italiensk for afhængige

STOR MELLEMKLASSE: Alfa Giulia

Når det skal være sjovt i den store mellemklasse – også kaldet firmabilsklassen – er vi tilbage ved Alfa Romeo. Lægger du 30.000 kr. up front og 4.695 kr. pr. måned i to år kan du køre 30.000 km i den flot anmeldte Alfa Romeo Giulia med 200 turboheste og automatgear. Så behøver du ikke bekymre dig om afskrivning på købsprisen på godt 500.000 kr.

“Giulia er ganske enkelt den bedst kørende bil i en klasse, hvor konkurrencen er frygtindgydende: Audi A4, BMW 3-serie, Jaguar XE og Mercedes C-klasse er alle fremragende biler – men ingen af dem kører helt så underholdende og involverende som Giulia,” slår redaktør på Hvilkenbil.dk Jens Velling fast i sin bedømmelse af Giulia.

Vi savner dog et leasingtilbud på dieseludgaven med 180 hk – det kunne også være rigtig sjovt for firmabilisterne.

Link til leasingtilbud

Læs testen: Giulia forfører med skønhed og præcision

Læs bloggen:  Giulia genopliver troen på Alfa

MPV: BMW 2-serie Active Tourer 220d, aut.
Kan det være sjovt at køre ’familie-bus’, tænker du måske? Ja, det kan det godt, påstår vi. BMW’s kompakte MPV til fem personer er skarp på køreegenskaberne, og en kraftig turbodiesel og automatgear øger fornøjelsen.

BMW har et 24 måneders privatleasing-tilbud på BMW 2-serie Active Tourer Avantage med en 2 liters turbodiesel, der leverer hele 190 hk og 400 Nm. Lidt atypisk er det lækre 8-trins Steptronic automatgear med i prisen på 3.996 kr. pr. måned. Normalt koster automatgear alene 400 kr. ekstra om måneden.

Vil du købe denne bil, nærmer prisen sig en halv mio. kroner.

“BMW 2 Active Tourer skaber sin egen lille niche som den mest sportslige og lækre fem-personers MPV til familien,” lød vores bedømmelse, da vi testede bilen – endda kun med den lille 3-cylindrede benzinmotor med 136 hk.

BMW 2-serie Active Tourer 220d leveres i dette privatleasingtilbud kun i sort, og førstegangsydelsen er 20.000 kr. plus et etableringsgebyr på 5.000 kr. Men så har du også 20.000 km til rådighed om året i to år.

For 500 kr. ekstra om måneden kan du i øvrigt få BMW 2-serie som Gran Tourer, der har plads til 7 sæder.

Se privatleasingtilbud på BMW 2-serie Active Tourer 220d

Læs testen af BMW 2-serie Active Tourer: BMW med forhjulstræk for familiens skyld

..og testen af BMW 2-serie Gran Tourer: Køreglæde til storfamilien 

CABRIOLET/ROADSTER: Mazda MX-5
På falderebet vil vi lige nævne, at du med privatleasing kan prøve at køre cabriolet i et år. Så kan du jo se, om du får slået taget ned, eller det danske vejr simpelthen er for vådt til vind i håret.

En af de sjoveste køreoplevelser – med eller uden tag – er Mazda MX-5. Der er hele to attraktive tilbud på den sjove roadster.

Du kan prøve den i et år hos GoMore til 5.000 kr. om måneden. Der er som vanligt ingen førstegangsydelse her, og du har hele 24.000 km til rådighed, ligesom forsikring er inkluderet.

Bliver du lige så vild med MX-5 som vores anmelder, der kalder den ‘mesterlig minimalisme’, så kan du forlænge leasingaftalen til 36 mdr. Men er du afhængig af Mazda MX-5 efter et års ‘prøvetid’, skal du nok overveje at købe. Listeprisen er 304.000 kr. inkl. levering.

Hos Mazda selv er du bundet i de traditionelle 36 mdr., du skal lægge en førstegangsydelse på 15.000 kr. og selv betale forsikring, men til gengæld kan du nøjes med 3.800 kr. pr. måned for 10.000 km om året, hvilket nok er et meget realistisk kilometer-tal med det danske (sommer)vejr in mente.

Pas på, siger vi bare. Du bliver afhængig af MX-5…

Link til leasingtilbud på Mazda MX-5 hos Gomore

Link til privatleasingtilbud hos Mazda

Læs testen af Mazda MX-5 Cabriolet: Mesterlig minimalisme

Tilbage er kun at ønske dig god jagt på de mange privatleasingtilbud derude og god sommer!

Læs også om fem gode bilkøb lige nu 

PS: Vi tager selvfølgelig forbehold for udsolgte biler og ændrede tilbud i ovenstående.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here