Skoda klar med elektrisk mikro i 2024

små elbiler

VW-koncernen har travlt med at udvikle små elbiler. I 2024 og 2025 kommer de tre små crossover-søstre Skoda Elroq, Seat Acanda og VW ID.1.

Dacia har sin elektriske Spring, Fiat har den elektriske 500, Stellantis-koncernen, som Fiat hører under sammen med bl.a. Peugeot, Citroën og Opel, rumler også med planer om små elbiler.

De elektriske ringe breder sig i vandet, og nu rykker Volkswagen-koncernen officielt ud med sproget og en plan for lanceringen af eldrevne småbiler.

MEB Entry er navnet på Volkswagens projekt for de helt små elbiler. Ansvaret var først Seats, siden blev det Skodas, og det bliver da også tjekkerne, der får lov at debutere i løbet af sommeren 2024 med den lille, men højbenede elektriske crossover Elroq.

Det skriver branchetidsskriftet Automotive News. I 2025 kommer Elroqs spanske og tyske slægtninge, Seat Acanda og VW ID.1, og alle vil stå på en nedskaleret udgave af VW-koncernens elektriske MEB-platform. På MEB-platformen står indtil videre VW’s ID-modeller, Skoda Enyaq iV, Audi Q4 e-tron og Cupra Born.

Lille bil – stort batteri

Om teknologien forlyder det, at Elroq, Acanda og ID.1 vil kunne fås med samme batteripakker som dagens modeller, hvilket vil sige med en kapacitet fra 45 til 77 kWh. En mikroellert med et batteri på 77 kWh bliver i så fald en seriøs sag, hvad angår rækkevidde.

Automotive News skriver videre, at de tre små vil få et “kraftfuldt” operativsystem med funktioner, der hidtil kun har været tilgængelige i koncernens dyreste modeller.

Ifølge Automotive News vil prisen for Elroq, Acanda og ID.1 blive cirka 19.000 euro – ca. 141.000 kr.

Bilerne skal produceres i Spanien på enten Seats hovedfabrik i Martorell nær Barcelona eller på VW’s fabrik i Pamplona, hvor Polo og T-Cross produceres.

Automotive News kan desuden berette, at der i 2027 skulle komme en hatchback-lignende VW ID.2 – hvad dens tjekkiske og spanske slægtninge kommer til at hedde, vides endnu ikke.

Skoda har endnu ikke løftet sløret for den kommende Elroq, men den kan få visse ligheder med konceptbilen Vision IN her på billedet.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here