ID.Space Vizzion er VWs første bud på en elektrisk stationcar i Passat-størrelse. I 2021 bliver den syvende medlem af den elektriske ID-familie.
Engang var store stationcars i firmaklassen blandt de bedst sælgende biler. I dag står biltypen i skyggen af høje SUV-modeller. Og dét i en grad så flere af dem er visnet helt bort og ikke længere produceres.
Hos VW lever biltypen dog i bedste velgående. Passat Variant er klassens bestseller i Europa, hvor især nordiske og tyske bilkøbere sætter pris på biltypen. Og noget tyder på, at den klassiske, store stationcar også overlever overgangen til eldrift: I hvert fald har VW netop afsløret de første skitser til det, der bedst kan beskrives som en elektrisk Passat.
VW har døbt stilstudiet ID.Space Vizzion. 19. november får vi lov at se bilen ‘live’ på Los Angeles Autoshow. Og i slutningen af 2021 triller de første biler af samlebåndet, hvorefter ID.Space Vizzion – med små forskelle – kan købes i Europa, Nordamerika og Kina.
ID.Space Vizzion bliver det syvende medlem af VWs voksende familie af elbiler, der alle har fornavnet ID. Den første i form af den Golf-store ID.3 slippes løs til sommer. Derefter følger crossoveren ID. Crozz, ‘rugbrødet’ ID. Buzz, limousinen ID. Vizzion, friluftsbilen ID. Buggy og SUVen ID. Roomz.
Lavt karrosseri – lav luftmodstand
Som de øvrige ID-modeller er Space Vizzion baseret på VWs MEB-platform, udviklet specielt til elbiler. Udover muligheden for at skalere den samme platform op og ned til biler i forskellige størrelser, kan batterierne ‘pakkes’ optimalt. Det sikrer et lavt tyngdepunkt og særligt god plads i kabinen.
ID.Space Vizzion har desuden fordel af sit lave karrosseri. VW har gjort særligt meget ud af at gøre karrosseriet så vindglat som muligt, fordi det øger rækkevidden – især ved motorvejshastighed. Ifølge VW bliver rækkevidden på fuldt opladte batterier 590 km.
Som de øvrige ID-modeller får Space Vizzion fuldt digitalt cockpit, der konstant er koblet op på nettet. En spændende detalje er, at kabinen er bygget af bæredygtige materialer. F.eks. er sæderne betrukket med såkaldt ‘AppleSkin’, en form for kunstlæder fremstillet ved hjælp af rester fra produktion af appelsinjuice.