Spansk Golf udfordrer på pris

Seat kommer med attraktive priser på ny Leon – fra 215.000 kr. og 10.000 kr. ekstra for en stationcar. Det er noget billigere end søsterbilen VW Golf.

1.671 mod 4.573. Seat Leon versus VW Golf. Sådan fordelte salget sig i 2019. Altså langt flere solgte Golf’er end af den spanske fætter. Men det kan der måske bliver lavet om på i år. For den nye Seat Leon ser umiddelbart noget mere spændende ud end den lige så nye Golf 8.

Og skarpe priser på fjerde generation af den ’spanske Golf’ kan være med til at åbne de prisbevidste danske bilkøberes øjne endnu mere for Leon. Også i forhold til endnu en fætter i VW-koncernen – den meget rummelige Skoda Octavia, som Leon også har stået i skyggen af. Octavia er også på vej i en ny udgave, som dog er forsinket.

Priserne på Seat Leon starter ved 215.000 kr. for en femdørs hatchback og 10.000 kr. mere for en ST-version: En stationcar med et gigantisk bagagerum på 620 liter.

Style-udgave giver mere værdi

Til den pris må du dog nøjes med 90 hk under motorhjelmen, kun 5 gear og et spartansk Reference-udstyr. Basisudgaven hardog automatisk nødbremse, vognbaneassistent, fartpilot med fartbegrænser, opvarmet rat, klimaanlæg, KESSY-nøglefri start og infotainmentsystem med 8,25” skærm.

leon
Med en længde på 464 cm nærmer Seat Leon sig firmaklassen.

Det er dog efter vores mening ikke den bedste variant ud fra et værdi-for-pengene-syn, hvis budgettet vel at mærke rækker til lidt mere.

Vi peger i stedet på næste trin på udstyrsskalaen, Style. Her får du bl.a. 16” alufælge, el-justerbare og opvarmede sidespejle og ikke mindst en 1.5 TSI 150 hk turbobenzinmotor koblet sammen med en 6-trins gearkasse. Seat Leon Style koster 245.000 kr.

Og for bare 15.000 kr. ekstra får du i øvrigt en 1.5 eTSI 150 hk DSG 5D Style, som har både mild-hybrid-teknologi og et 7-trins DSG automatgear.

Merprisen for en tilsvarende Golf er ca. 60.000 kr. højere.

Priserne for den nye VW Golf starter da også noget højere end Leon ved 245.000 kr. med en 110 hk turbobenzinmotor. Med 130 hk ude foran løber prisen for Golf’en op i 279.000 kr.

Markant mere rummelig

Som en bonus ved Seat er Leon vokset med 9 cm mellem akslerne og er markant mere rummelig end Golf. Leon har nu samme opbygning som det tjekkiske ’raumwunder’ Skoda Octavia og er dermed nærmest vokset ind i den større firmaklasse.

Ret skal dog være ret, når spansk og tysk VW sammenlignes: Generelt er udstyrsniveauet højere i VW Golf, der bl.a. har adaptiv fartpilot, digital instrumentering og 10,25 tommer trykfølsom skærm som standard i alle udgaver.

Den nye Skoda Octavia er som nævnt forsinket til sensommeren, og den kender vi endnu ikke priserne på. Den nuværende udgave fås dog i en enkelt lagermodel kaldet Ambition Dynamic med 150 hk TSI-motor og 7-trins DSG til en særdeles fornuftig pris på 229.000 kr.

Den nye Seat Leon holder allerede klar til en prøvetur hos de fleste forhandlere. Et stort åbent hus arrangement er dog udskudt til starten af august på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

I slutningen af året kommer Seat Leon også som opladningshybrid med en rækkevidde på strøm op til 60 km og en samlet ydelse fra benzin- og elmotor på 204 hk. Prisen kendes endnu ikke, men vi gætter på den forkerte side af 300.000 kr.

Dyreste Seat Leon er pt. en turbodieseludgave med 2,0 liters motor, der yder 150 hk og 7-trins DSG gear til 305.000 kr.

Se alle priser på den nye Seat Leon her.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here