System advarer om ulykke forude

ulykke

Nyt sikkerhedssamarbejde mellem Volvo og Vejdirektoratet indledes i dag. Systemet kan aktiveres i biler, der allerede kører derude.

I årtier har Volvo været synonymt med høj sikkerhed. Næste skud på den stamme er et system, der advarer Volvo-førere, hvis de i deres bil nærmer sig et sted på vejen, hvor der er sket en ulykke.

En ulykke, man måske ikke kan se før i sidste øjeblik, fordi man kører på en snoet og bakket vej.

Systemet skal hindre, at der sker følgeulykker, og noget af det fikse er, at det kan aktiveres i alle Volvoer med tallene 40, 60 og 90 i navnet, hvis blot de er produceret efter 2016. Det gøres via “connected safety”-indstillingen på bilernes infotainmentskærm.

Samarbejde med Vejdirektoratet

Volvo arbejder sammen med Vejdirektoratet om systemet, der bliver sat i værk i dag. Accident Ahead Alert – advarsel mod ulykke forude – kaldes det, og netop samarbejdet med Vejdirektoratet, der har fået udviklet et produkt, der videregiver data til de biler, der er koblet på, sikrer omgående opdateringer i dét øjeblik, en ulykke er registreret.

Først med bil-til-bil

Volvo var i 2016 det første mærke til at introducere bil til bil-kommunikation, der gjorde Volvoer i stand til at “tale” med hinanden og advare hinanden om for eksempel glatte veje. Advarsler mod ulykker forude er en overbygning på bil til bil-kommunikationen, og planen er at udbrede det til andre lande gennem European Data for Road Safety og implementere det i andre bilmærker.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here