VW melder sig ind i leasing-kampen

Danmarks største bilmærke vil have en bid af det voksende marked for privatleasing. I første omgang med lave leasing-ydelser på Polo og Golf.

Sidste år var mere end hver tredje nye bil i Danmark leaset. Særligt privatleasing er i voldsom vækst – i 2015 blev næsten fjerde nye bil leaset af private i stedet for at blive købt.

Ikke overraskende vil Danmarks største bilmærke, VW, gerne have en bid af den voksende kage. Den danske VW-importør har længe været en forsigtig spiller på markedet for privatleasing, mens konkurrenten Peugeot har vundet markedsandele på en aggressiv markedsføring af privatleasing med lave, månedlige ydelser.

Men nu melder det tyske bilmærke sig for alvor ind i kampen om leasing-kunderne. Det sker med to af de mest populære modeller i VW-programmet:

Polo (billedet), der tilbydes i en særlig økonomisk BlueMotion TSI-udgave, der med trecylindret turbobenzinmotor kører 24,4 km/l. Med udvidet udstyr i form af en såkaldt DK-pakke kan Polo privatleases for en førstegangsydelse på 5.000 kr. og en månedlig ydelse på 2.299 kr. ved en leasingkontrakt med 36 måneders løbetid og 15.000 kilometers kørsel om året.

Har man brug for en større bil, tilbyder VW den i forvejen stærkt sælgende Golf med en 1,4 liters TSI-motor med 125 hk og Style-udstyr som klimaanlæg, fartpilot og DK-pakke. Metallak er også inkluderet i prisen, der lyder på en førstegangsydelse på 5.000 kr. og en månedlig ydelse på 3.299 kr. for et årligts kørselsbehov på 15.000 km over tre år.

For både Polo og Golf gælder det, at overkørselsprisen – altså den pris, det koster at køre flere kilometer, er relativt beskeden – henholdsvis 0,43 og 0,52 kr. per km.

Peugeot er stadig billigere
Sammenlignet med konkurrenterne er VW endeligt blevet konkurrrencedygtige på privatleasing. Helt så billige som Peugeot er VW dog ikke.

Til sammenligning forlanger Peugeot også 5.000 kr. i førstegangsydelse for en Peugeot 208, mens den månedlige ydelse på 2.195 kr. er lidt lavere. Til gengæld er Peugeot 208 udstyret med en kraftigere turbodieselmotor med 100 hk, der går endnu længere på literen. Også her er forudsætningerne 15.000 km om året i en 36-måneders leasingperiode.

Rykker man op i Golf-klassen hos Peugeot, bliver prisfordelen større: En Peugeot 308 med 120 hestes diesel kan privatleases for en engangsbetaling på 3.995 kr. og 2.995 kr. i månedlig ydelse.

Læs også: Privatleasing fordoblet på to år

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here