2015 er et dårligt år at købe ny bil

Ny bil: Analyse viser, at bilforhandlerne holder lidt igen med de gode tilbud og prisnedslag i øjeblikket. Til gengæld er der flere leasingtilbud.

Bilmarkedet gløder. I juni satte salget af nye biler ny rekord, og i årets første seks måneder ligger salget af nye biler ca. 6 pct. over salget i første halvår af 2014 – som også var et godt år for bilsalget.

Og når bilerne går som is på en varm sommerdag, behøver bilsælgerne ikke strække sig så langt for at få købernes underskrift på slutsedlen. Det betyder, at der bliver givet færre attraktive tilbud og prisnedslag på bilkøbet end for blot et år siden, viser en opgørelse foretaget af Bilbasen.

“Det har ikke været et godt år for nybilskøberne. Der har været væsentligt færre tilbud og nedslag i første halvår af 2015 sammenlignet med samme periode i 2014,” siger Jan Lang, Bilbasens markedsanalytiker, der har samlet alle tilbud fra bilimportørerne og finansierings- og leasingselskaberne, til Børsen.

Opgørelsen viser, at der i første halvår af 2014 i alt var 63 tilbud, mens der i første halvår af 2015 er givet 40 tilbud, hvilket svarer til en nedgang på 37 pct.
“Antallet af tilbud er et udtryk for mindre konkurrence og stigende priser på markedet,” siger Jan Lang.

Hos FDM genkender forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen tendensen og forklarer, at det generelt går bedre med økonomien og forbrugertilliden.
“Derfor kan man alt andet lige sælge en bil til en højere pris,” siger Allan Skytte Christensen.

Meget tyder da også på, at forbrugerne ikke har noget i mod at betale, hvad det koster. I årets første seks måneder er der sat rekord med en omsætning af nye og brugte biler på ca. 57 mia. kr., hvilket er en omsætningsfremgang på ca. 5,7 mia. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.

Samlet set blev der indregistreret 104.325 nye biler i første halvår af 2015.

Flere tilbud på leasing
En del af fremgangen i det samlede antal indregistreringer skyldes blandt andet et øget antal leasingmuligheder, vurderer både Bilbasen og FDM.

For mens tilbuddene på de fabriksnye biler er faldet, kommer der langt flere tilbud på privatleasing. Ifølge Bilbasen er der sket en stigning fra 13 til 21 tilbud i første halvår af 2014 til første halvår af 2015.

Det er da også blevet mere favorabelt at lease bilen, mener man i FDM.

“Det jeg hæfter mig ved er, at der er kommet flere gode leasingtilbud, og at der er kommet meget konkurrence på den første engangsydelse. Endelig er prisen på den ydelse, hvor man skal betale ekstra, hvis man er kommet til at køre for langt, også kommet ned,” siger Allan Skytte Christensen fra FDM til Børsen.

Læs også: Ny rekord for bilsalget

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here