7 biler kan blive Årets Bil i Europa

61 bilnyheder er skåret ned til 7 nominerede finalister i kampen om at blive Årets Bil i Europa 2016. Vinderen af den danske kåring er med i finalefeltet.

Europæiske motorjournalister har omtrent samme smag som de danske. Sådan ser det i hvert fald ud, efter at 58 europæiske jurymedlemmer har kogt 61 bilnyheder ned til 7 nominerede til titlen Årets Bil i Europa 2016.

I november vandt Opel Astra titlen som Årets Bil i Danmark foran fire andre finalister. Kigger man på de 7 nominerede til den europæiske titel, er der hele fire gengangere fra den danske kåring, nemlig Audi A4, Jaguar XE, Opel Astra og Volvo XC 90. Kun den lille crossover Mazda CX-3 er siet fra, mens BMW 7-serie, Mazda MX-5 og Skoda Superb er kommet til.

Danmark er repræsenteret ved FDMs tekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, og han er overvejende enig i nomineringen af de 7 biler til den europæiske finale:

”Jeg havde selv fire af de syv biler på min stemmeseddel, men havde som en dansk vinkel skiftet den store BMW 7-serie ud med den mere danskervenlige Mazda CX-3, ligesom Jaguar XE i min verden var skiftet ud med Mazda 2. Men bortset fra de forskelle er resultatet identisk med min indstilling,” siger han til fdm.dk.

Den europæiske jury lægger som regel lidt mindre vægt på prisen end den danske. Alligevel vil det være en stor overraskelse hvis luksusbiler som BMW 7-serie og Jaguar XE eller en 2-personers roadster som Mazda MX-5 – trods sin legendariske køreglæde – vinder titlen. Dermed ligner dysten om at blive Årets Bil i Europa en kamp mellem Audi A4, Opel Astra, Skoda Superb og Volvo XC 90. Sidstnævnte er egentlig også en kostbar outsider, men banebrydende sikkerhedsteknologi sikrer den store Volvo en reel vinderchance.

De tre andre finalister Audi A4, Opel Astra og Skoda Superb, konkurrerer henholdsvis på teknisk perfektion, allround kvaliteter og luksus til lavpris. Det bliver tæt, men her på redaktionen tror vi, at den europæiske jury gør som den danske og kårer Opel Astra som vinder.

Om dén forudsigelse holder, ved vi den 29. februar, når Årets Bil i Europa offentliggøres i forbindelse med biludstillingen i Geneve.

Nominerede til Årets Bil i Europa 2016:

Audi A4
BMW 7-serie
Jaguar XE
Mazda MX-5
Opel Astra
Skoda Superb
Volvo XC 90

Læs også: Opel Astra er Årets Bil i Danmark

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here