Let brugte elbiler i voldsomt prisfald

brugte elbiler

Danske bilkøbere kan gøre et godt køb på let brugte elbiler. Eksempelvis er prisen på en blot to år gammel Fiat 500e stort set halveret.

Bilkøberne efterlyser mindre og billigere elbiler. Kan du leve med, at bilen er et par år gammel og har 10-15.000 km på tælleren, er de her allerede: Lige nu strømmer det for eksempel ind i landet med let brugte eksemplarer af elbilen Fiat 500e.

Den kompakte og smarte elbil fik gode anmeldelser, da den kom til Danmark i 2021. Designet spiller dygtigt videre på den ikoniske original, og med en rækkevidde på mere end 300 km kan den nuttede italiener klare de fleste danskeres daglige pendlerbehov.

Prisen for en fabriksny Fiat 500e med omfattende Icon-udstyr som trådløs Apple Carplay, navigation, klimaanlæg, fartpilot, nøglefri start, læderrat, LED-kørelys og 16-tommer alufælge har svinget mellem 238.000 og 260.000 kr. Lige nu tilbyder Fiat kun én ny fabriksny 500e: Modellen hedder Uno og med mindre udstyr er prisen nede på 210.000 kr.

Lidt brugt – halv pris

Sammenligner man modeller med det samme udstyr, er prisen på en let brugt 500e omtrent halveret, når man tjekker prislisterne hos flere danske brugtbil-forhandlere. 

F.eks. har Autohuset Vestergaard, der har forretninger i hele Danmark, lige nu flere eksemplarer af Fiat 500e fra 2022 med 10.-14.000 km på tælleren til 122.900 kr.

”Vi skaffer dem især fra Tyskland. Mens der er stor efterspørgsel på elbiler i Danmark og Nordeuropa, går salget af elbiler knapt så hurtigt i Sydeuropa. Det gør, at vi har mulighed for at skaffe let brugte elbiler som Fiat 500e til nogle fordelagtige priser,” forklarer Jesper Søgaard, marketingdirektør i Autohuset Vestergaard.

Vil man hellere privatlease end købe, er det også muligt. En to år gammel Fiat 500e kan leases for 2.595 kr./md med en førstegangsydelse på 5.000 kr. for 10.000 km om året. Leasingperioden løber i 36 måneder.

Billigere i drift

Generelt er både nye og brugte elbiler blevet billigere i løbet af det sidste halvandet år – og dermed tilgængelige for flere danskere. Elbiler er også billigere i drift, og det er med til at sætte fart på omstillingen fra benzin- og dieselbiler til elbiler herhjemme.

Har man behov for en større elbil med længere rækkevidde, er der også gode tilbud på let brugte udgaver af modeller som Polestar 2, Tesla Model 3 ’refreshed’ og VW ID.3.

Meget tyder på, at de gode tilbud på let brugte elbiler vil fortsætte.

”Medmindre der kommer et eksternt chok i markedet, så er det forventningen, at slutningen af året og næste år er fyldt med knaldtilbud på elbiler,” sagde FDMs forbrugerøkonom Ilyas Drogu 30. september til jp.dk.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here