Årets Bil i Europa 2015 – her er kandidaterne

Peugeot 308 blev Årets Bil i Europa 2014. Nu starter dysten om næste års titel, og de tyske bilfabrikker er stærkt repræsenteret. Se listen med nominerede biler her.

Kandidaterne til Årets Bil i Europa 2015 er nu blevet offentliggjort. I alt 34 biler er med i kapløbet. Peugeot 308 løb sidste år med den prestigefulde titel for næsen af BMW i3 og Tesla Model S, men i år kan det meget vel være en tysk bil, der kører afsted med laurbærrene efter kåringen i marts næste år. I hvert fald er de tyske mærker flot repræsenteret blandt kandidaterne til 2015 titlen.

For eksempel har BMW hele fire modelle nomineret: 2 Active Tourer (billedet), den sportslige luksushybrid I8, den højbenede X4 og endelig 2 Coupé. Mercedes følger trop med tre modeller: Den nye C-klasse, GLA og S-klasse Coupé. Hos Opel er det den nye Corsa, der er nomineret. Porsche Macan er også blandt de 34 kandidater ligesom Smart Fortwo og Forfour og Audi TT.

Den nye VW Passat, som vi forventer her til landet i starten af det nye år, er – selvfølgelig var vi lige ved at sige – også nomineret.

Alt i alt er 11 af de 34 nominerede biler tyske.

De tyske bilfabrikker er dog ikke alene om at kæmpe om titlen. En af de mest spændende biler, synes vi på redaktionen, er C4 Cactus fra Citroën, som meget vel kan give fransk sejr for andet år i træk med sine nytænkende og anderledes løsninger.

Japanske Nissan har tre biler med på listen. Ud over den nye Qashqai er det mærkets nye es i Golfklassen, Pulsar, og SUV’en X-Trail.

Også det nye trillingekuld Toyota Aygo/Citroën C1/Peugeot 108 er nomineret i mikroklassen, hvor de kæmper mod den nye Renault Twingo med hækmotor. Du kan se den komplette liste herunder.

Den 15. december i år vælger en international jury bestående af 58 medlemmer fra 22 lande, syv biler ud af de 34, som går videre til finalen. Vinderen af Året bil i Europa 2015 afsløres den 2. marts 2015 på den internationale biludstilling i Geneve.

For at kunne deltage i Årets Bil i Europa 2015 er det et krav, at bilen skal være nyudviklet og til salg nu eller inden årets udgang i fem eller flere europæiske markeder og have udsigt til et salg på mindst 5.000 styk om året.

Fakta: De 34 kandidater

Audi TT
BMW 2’er Active Tourer
BMW 2’er Coupé
BMW I8
BMW X4
Citroën C1
Citroën C4 Cactus
Fiat 500X
Ford EcoSport
Ford Mondeo
Hyundai i20
Infinity Q50
Jeep Renegade
Kia Soul
Lexus NX
Lexus RC
Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz GLA
Mercedes-Benz S-klasse Coupé
Mini Cooper
Nissan Pulsar
Nissan Qashqai
Nissan X-Trail
Opel Corsa
Peugeot 108
Porsche Macan
Renault Twingo
Skoda Fabia
Smart ForTwo
Smart ForFour
Subaru WRX STI
Suzuki Celerio
Toyota Aygo
VW Passat

Kilde: Car of the Year 2015

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here