Bilgiganter tænder på Tesla-teknologi

sagsøgt

Både BMW og Nissan er interesserede i et samarbejde med den amerikanske elbilproducent – og det kan styrke Teslas position.

Tesla melder nu ud, at man er parat til at dele sin teknologi med konkurrenterne.

Invitationen til at kopiere teknologien kommer fra Tesla-topchef Elon Musk.

Han fastslår, at  Tesla ikke vil ”iværksætte patent-søgsmål mod nogen som, med god vilje, vil bruge vores teknologi.”

Og nu har både BMW og Nissan ifølge Financial Times takket ja til invitationen og meldt ud, at de er interesserede i et samarbejde med Tesla om ladestationer.

Californien-baserede Teslas motivation til at lægge patenterne frem til fri afbenyttelse er en hurtigere udbredelse af elbilteknologien.

I dag regnes – sammen med den relativt begrænsede rækkevidde – forbrugernes frygt for at køre tør for strøm uden en ladestation i nærheden som den største barriere for el-bilernes endelige gennembrud.

Samarbejdet mellem Tesla og BMW og Nissan  vil ifølge Financial Times være et vigtigt skridt på vejen mod et bredt samarbejde mellem elbil-producenter, som kan føre til en større udbredelse af ladestationer. Samtidig kan en udbredelse af Teslas teknologi cementere den amerikanske elbilproducents førerposition inden for elbiler. På den måde kan Elon Musk få massiv gevinst ud af sin gestus.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here