Bilkøberne vælger igen mellemklassen

Bilkøberne har fået blik for andet end mikro- og minibiler. Salget af større biler stiger, viser undersøgelse foretaget af danske bilforhandlere, DAF.

Det danske bilsalg kører på ingen måde på hverken første klasse eller businessclass, men foreløbige tal for bilsalget i oktober viser, at også den måned vil slutte med flotte salgstal. Og mere interessant –  for en gangs skyld viser tallene, at de danske bilkøbere nu i højere grad er begyndt at efterspørge de lidt større modeller. Det skaber optimisme hos bilforhandlerne.

Glæden skyldes først og fremmest en stigende efterspørgsel på de lidt større biler, hvor fortjenesten for bilforhandleren ofte er bedre end på de mindste biler.

“Vores egne foreløbige tal viser, at bilsalget i oktober vil komme over 14.500 biler. Det er i sig selv med til, at forhandlerne bliver mere optimistiske. Men optimismen skyldes først og fremmest en stigende efterspørgsel på lidt større biler,” forklarer Jens Brendstrup, der er administrerende direktør i Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF).

Mens mikrobilernes andel er faldende, er der nu større efterspørgsel efter de kompakte familiebiler. Det er typisk biler som Kia Ceed (billedet) og Volkswagen Golf. I noget mindre omfang er der nu også flere kunder, der efterspørger en MPV eller en SUV. De kaldes også storfamiliebiler og firehjulstrækkere, selv om mange af de nye og små SUV’er kun har træk på to hjul.

DAF, der repræsenterer flere end 500 autoriserede bilforhandlere, har opgjort bilsalget med fire dage tilbage af oktober. Da var der indregistreret 12.686 nye biler, og dermed vil månedssalget erfaringsmæssigt slutte over 14.500.

De officielle tal for bilsalget i oktober er klar fra De Danske Bilimportører først i november.

Fakta: DAF’s opgørelse over bilsalget fordelt på klasser.
(afrundede tal i pct.)

Klasse Oktober 2013 Oktober 2012 September 2013
Mikro 31 41 33
Mini 27 26 27
Lille familie 20 14 20
Stor familie 8 10 8
Stor 2 1 2
Luksus 0 0 0
MPV 5 4 5
Sport 0 0 0
SUV 4 2 4
Øvrige 2 2 1

Kilde: DAF

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here