BMW 1-serie får det lille løft

Små kosmetiske forbedringer, mere udstyr og nye motorer skal holde BMW 1-serie frisk. Mest synlige forandring er bredere baglygter.

Efter tre år på markedet er der fløjtet til halvleg for BMW 1-serie. Når bayernes mindste senere i år kommer på banen igen, er den iført lidt skarpere design, mere udstyr og ikke mindst to spændende basismotorer.

Forandringerne er mest synlige bagfra, hvor de originale, rektangulære baglygter nu er smalle og brede – og derfor flugter mere med resten af BMW-programmet. En kofanger med koksgrå indsats, der leder tankerne hen på racerbilers vind-diffusor, giver BMW 1-serie et mere sportsligt look. Den potente udstråling får endda et ekstra nøk på den populære 120d, der fremover har to forkromede udstødningsrør. Selv om man kører langt på literen, kan man jo lige så godt signalere, at der 190 heste under den langstrakte motorhjelm.

Smalle og brede baglygter understreger familieskabet med større BMW-modeller som 3- og 5-serien.
Smalle og brede baglygter understreger familieskabet med større BMW-modeller som 3- og 5-serien.

Helt i front får BMW 1-serie også pudret næsen: BMWs ikoniske nyregrill bliver en smule større, det samme gælder luftindtagene i kofangeren og endelig får forlygterne skærpet stilen med skarpere linier og LED-kørelys som standard.

Indvendig begrænser foryngelsen sig til lidt kromringe om flere af drejeknapperne. Mere interessant er det, at klimaautomatik, regnsensor og lys-automatik angiveligt bliver standard.

I maskinrummet er der også nyt – BMW hedder jo ikke Motoren Werke for ingenting. Størst interesse samler sig om to nye basismotorer, begge 1,5 liters med tre cylindre og turbo. 116d yder meget passende 116 hk, mens der er 109 hk i 116i, der også kan kombineres med BMWs fine otte-trins automatik.

Skal det gå rigtigt stærkt, kan BMW 1-serie fortsat fås med den legendariske rækkesekser i topudgaven M135i. I den faceliftede 1’er er ydelsen nu oppe på massive 326 hk.

Læs mere: Test af BMW 116d

Video: Præsentation af den faceliftede 1-serie  

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here