BMW 2 med tungere åg på skuldrene

Den praktiske BMW 2-serie Active Tourer kommer nu i en større, mere firkantet udgave med plads til syv personer.

BMW’s nyuviklede Dr. Jekyll og Mr. Hyde-syndrom bliver en grad mere udtalt til sommer, når tyskerne sender seneste nye model på gaden.

2-serie Gran Tourer, som bilen er døbt, hører til i “Dr. Jekyll”-segmentet, hvis vi skal blive i billedet for et øjeblik.

Altså tilhører den BMW’s nystiftede familie af fornuftige, forhjulstrukne biler, som i udstillingslokalet står over for brutale baghjulstrækkere som BMW M3 og co.

Som 7-personers er BMW 2 Active Tourer synligt højere og længere end 5-personers udgaven.
Som 7-personers er BMW 2 Active Tourer synligt højere og længere end 5-personers udgaven.

Active Tourer med vokseværk
I al væsentlighed er der tale om en 2-serie Active Tourer, som er større på alle ledder og kanter og derfor rummer to ekstra passagerer og/eller større kufferter i bagagerummet.

2-serie Gran Tourer har fået 11 cm mere mellem akslerne, så den nu strækker sig over 278 cm, mens længden med 465 cm er øget 21 cm i forhold til Active Tourer.

Mere firkantet look
Men mest iøjnefaldende er det faktum, at Gran Tourer også er fem cm højere end sin mindre slægtning.

Sammen med en tilsyneladende stejlere hæk får de øgede dimensioner bilen til at se markant mere firkantet ud end Active Tourer.

Til gengæld kan pladskrævende BMW-kunder nu glæde sig over et temmelig stort bagagerum på 645 liter i den 5-personers udgave og 560 liter i den 7-personers.

Den bagerste sæderække kan som i de fleste MPV’er nedfældes helt, så den er plan med bagagerumsgulvet, og den midterste sæderække kan skydes frem og tilbage.

Fås med for- og firehjulstræk
Motorprogrammet er umiddelbart identisk med Active Tourer’s, og også Gran Tourer kan vælges med BMW’s firehjulstræk xDrive.

BMW 2-serie Gran Tourer vises frem for offentligheder på den store biludstilling i Genève i begyndelsen af marts, og først da vil den danske importør løfte sløret for priserne.

Gran Tourer må forventes at blive en god del dyrere end Active Tourer – et gæt er, at vi ligger i størrelsesordenen 30-50.000 kroner.

11 cm længere akselafstand giver plads til en tredje sæderække i BMW 2 Active Tourer - eller 560 liter bagage.
11 cm længere akselafstand giver plads til en tredje sæderække i BMW 2 Active Tourer – eller 560 liter bagage.

Læs også:

Test: BMW med forhjulstræk for familiens skyld

Ny BMW bryder traditionerne

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here