Ceed GT på tilbud til under 300.000 kr.

Kia sparker liv i GTI-klassen med  den 204 hk stærke Ceed GT i en speciel ’World Cup 2014’ udgave med mindre udstyr. Den er med afstand den billigste GTI i Golf-klassen.

Bold og biler hører ikke nødvendigvis sammen, men det gør det for koreanske Kia, der er en af FIFA’s officielle samarbejdspartnere ved fodbold VM i Brasilien til sommer.

Som optakt til den verdensbegivenhed lancerer Kia nu en ’light’ udgave af både den 3-dørs Pro Ceed GT og den 5-dørs Ceed GT – begge varianter til under 300.000 kr. Bilerne skulle være klar til levering fra maj/juni.

GT FIFA World Cup Edition, som den hedder, har ifølge Kia lidt mindre udstyr end de nuværende GT modeller. Det gør det muligt at sænke prisen med cirka 65.000 kr.

Prisen for en Pro Ceed GT FIFA World Cup Edition (3 døre) bliver  284.999 kr. og den 5-dørs version koster 299.999 kr. Begge priser er plus 3.780 kr. i levering. Det gør dem med afstand til de billigste GTI-typer i Golf-klassen. Selv i den ‘normale’ udgave er GT faktisk billig i forhold til konkurrenterne.

For at få prisen ned under 300.000 kr. er der i forhold til den normale GT skåret i udstyrslisten, som også er alenlang. Væk er adaptive xenon forlygter, elektronisk nedblændeligt bakspejl, audiosystem med touch skærm, bakkamera, smart key, velkomstlys i dørhåndtag, elektrisk håndbremse, parkeringssensor, ventilation i bag og regnsensor.

Men GT er dog, selv efter sparekniven har været der, fortsat rigtig pænt udstyret.

Som i den almindelige GT, har ’light’ modellen stadig en sporty frontgrill, dybere kofangere for og bag, fire-punkts LED-kørelys, special designede tågelygter for og bag, dobbelt udstødning, 18” alufælge, røde bremsekalibre og skørter langs siden.

Indvendigt er der også i light-udgaven Recaro-sportssæder, alu-pedaler, og et 7” racer-inspireret digitalt instrument, der kan vise moment og turbotryk.

Det fede GT læderrat, bluetooth, LED baglygter og sideblink, elruder i bag, el-indklappelige sidespejle, velkomstlys under sidespejl, fartpilot m. begrænser, sorttonede ruder, 2-zonet elektronisk klimaanlæg, sædevarme, varme i rattet hører også til udstyrslisten i FIFA-udgaven.

Bilerne kan også leveres som van med eller uden moms.

Læs også vores test: Kia Ceed GT – familieduelig fartbølle

Fakta: Kia Ceed og Pro_ceed GT – præstationer
Motor: 4 cyl., 1,6 liter, turbobenzin
Ydelse: 204 hk v. 6.000 omdr./min.
Moment: 265 Nm (1.750-4.500 omdr./min.)
0-100 km/t: 7,7 sek.
Topfart: 230 km/t.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here