Cirkus om Tivoli-navn til ny crossover

SsangYong Tivoli kan både fås med for- og firehjulstræk. Senere følger en 7-personers udgave.

Forlystelsesparken Tivoli vil ikke lade SsangYong kalde sin nye crossover for Tivoli. Det kan betyde, at modellen får et andet navn i Danmark.

Efter godt otte års fravær fra det danske marked er det koreanske bilmærke SsangYong på vej tilbage. Blandt andet med en ny model i den hurtigtvoksende crossover-klasse – højbenede familiebiler – der hedder ‘Tivoli’. Men ikke alle hilser dette velkommen.

Den danske forlystelsespark Tivoli i København vil have bilproducentens brug af navnet forbudt og har bedt Patent- og Varemærkestyrelsen kigge nærmere på sagen, efter det stod klart, at SsangYong Tivoli er på vej til Danmark, hvor den introduceres i foråret, skriver Jyllands-Posten.

”Vi betragter det som en alvorlig krænkelse af Tivolis registrerede varemærke og varemærkeloven. Vi har et brand, som vi har opbygget gennem mange år, og som vi gerne vil værne om. Vi er i dialog med firmaet, og vi mener, at vi har en god sag,” siger Torben Plank, der er presse- og kommunikationschef i Tivoli til avisen.

Han henviser til, at Tivoli er særligt beskyttet, da det er et særdeles indarbejdet varemærke, og at varemærkelovens bestemmelser omfatter forbud mod varemærker, som kan forveksles.

Importør vil rette ind
Det er bilimportøren, Nic Christiansen Gruppen i Kolding, som genintroducerer SsangYong på det danske marked.

Ifølge Jens Ibsen, der er direktionsassistent hos importøren, bruger SsangYong navnet Tivoli, som hentyder til en italiensk by, over hele verden. Men i Danmark møder man altså modstand. Hos importøren ønsker man ikke at uddybe sagen.

“Det er ikke noget, vi har en holdning til. Det her er en sag mellem fabrikken, Tivoli samt Patent- og Varemærkestyrelsen. Så nu afventer vi afgørelsen,” siger Jens Ibsen til Jyllands-Posten.

Hvis styrelsens afgørelse munder ud i, at bilmodellen ikke må sælges under det navn herhjemme, vil importøren rette ind.

”Så må vi tage det til efterretning og finde et andet navn til modellen,” konstaterer Jens Ibsen.

FAKTA: Ssangyong på vej til Danmark

Efter otte-ni år er det koreanske mærke SsangYong snart tilbage i Danmark.
Ssangyong ejes af indiske Mahindra & Mahindra.

Programmet omfatter:
⦁ Tivoli: SUV crossover
⦁ Korando: SUV crossover
⦁ Rexton: SUV
⦁ Rodius: MPV
⦁ Actyon Sports: Pickup

Læs også: SsangYong gør dansk comeback

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here