Danske bilkøbere tror ikke på elbiler – endnu

Det store gennembrud for elbiler lader vente på sig i Danmark – kun fire procent af bilkøberne forventer snart at købe en elbil, viser FDM-undersøgelse.

Forleden kunne hvilkenbil.dk berette om stor opbakning blandt danskerne til at forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler. Hele 75 procent af de adspurgte ønskede at forlænge den nuværende ordning, der ellers udløber til nytår.

Men spørger man de selvsamme bilkøbere, hvornår de selv overvejer at købe en miljøvenlig el- eller brintbil, er opbakningen væsentligt mindre: Hele 83 procent af dem regner med, at der går mindst seks år, før brint- eller elbilen vipper en normal benzin- eller dieselbil af deres personlige favoritliste over nye biler. Det viser en online-afstemning, som bilistorganisationen FDM har foretaget blandt 1.200 medlemmer.

FDM stillede spørgsmålet: ”Hvornår tror du, at du køber din første el- eller brintbil?” Kun fire procent forventer, at det kan ske inden for de næste to år.

Tiltroen til, at naboen snart køber en miljøvenlig bil er også til at overskue: Ifølge de adspurgte vil der også om ti år blive solgt flere benzin- og dieselbiler end elbiler – og hele 25 procent siger på nuværende tidspunkt, at de ‘aldrig’ kommer til at købe en el- eller brintbil.

Sidste år udgjorde elbiler 0,9 procent af det samlede danske bilsalg – den højeste andel for elbilen nogensinde herhjemme.

”Hvornår tror du, at du køber din første el- eller brintbil?”

Har allerede en: 2 pct.
Inden for 2 år: 4 pct.
Inden for 3-5 år: 11 pct.
Inden for 6-10 år: 22 pct.
Mere end 10 år: 34 pct.
Aldrig: 27 pct.
Kilde: fdm.dk

 

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here