En Ford B-Max til Postmand Per

Ford B-Max med de smarte skydedøre knopskyder til den mere rå og rummelige Ford Tourneo Courier, der sigter efter Berlingo-fans. Dansk premiere i foråret 2014.

Står det til Ford, skal Citroën Berlingo ikke længere have markedet for ”Postmand Per” biler for sig selv. På biludstillingen i Geneve afslører Ford en mere rå, men også endnu rummeligere variant af den fikse B-Max, der udmærker sig med skydedøre og mangel på B-stolper.

Helt så avanceret som Ford B-Max er Ford Tourneo Courier ikke – og det er med vilje. Som Citroën Berlingo, Peugeot Partner og alle de andre kassevogns-lignende rumfartøjer, skal Tourneo Courier nemlig tilbyde mest mulig plads for pengene. Derfor er b-stolpen tilbage, men til gengæld er der endnu højere til loftet end i B-Max, ligesom længden er forøget med en håndfuld cm til gavn for pladsen i bagagerummet. Skydedørene i begge sider er heldigvis bevaret – det lover godt for adgangsforholdene.

Tourneo er Fords betegnelse for en serie af praktiske biler, der også omfatter crossoveren EcoSport.
Tourneo er Fords betegnelse for en serie af praktiske biler, der også omfatter crossoveren EcoSport.

Designet er domineret af høj taglinje, panoramaruder og så Fords nye vartegn, den Aston Martin-lignende kølergrill. Med en længde på blot 416 centimeter bliver Tourneo Courier mindre end Berlingo og Co., men med endnu bedre plads end i B-Max er der stadig fyrstelige forhold for familien på fire.

Teknikken kommer fra Ford B-Max og Fiesta og derfor kan man vælge mellem to dieselmotorer med henholdsvis 75 eller 95 hestekræfter eller Fords forrygende 3-cylindrede EcoBoost turbobenziner med 100 hk.

Postmand Per og andre fans af rustikke familiebiler må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu: Ford Tourneo Courier når først til Danmark om et år; i løbet af foråret 2014.

Læs mere om Ford Ecosport.

Kabinen i Ford Tourneo Courier er næsten identisk med Ford B-Max.
Kabinen i Ford Tourneo Courier er næsten identisk med Ford B-Max.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here