Endnu en bil til 60.000 kr.

Efter Chevrolet Spark bliver Ford Ka den anden bil på det danske marked til blot 60.000 kr. Dermed skærpes priskonkurrencen blandt de små biler nok en gang.

How low can you go?

Sådan lyder spørgsmålet i den berømte limbo-dans, hvor det gælder om komme længst under en overligger på dansegulvet.

Blandt de mindste og billigste biler på det danske bilmarked er der også udbrudt noget, der minder om Limbo-dans. Priserne fortsætter bare længere og længere ned. For tre uger siden slog Chevrolet alle hidtidige rekorder, da de høvlede 10.000 kr. af mikrobilen Spark og dermed som første bilmærke kom under 60.000 kr.’s grænsen. I sig selv en bemærkelsesværdig udvikling i en klasse, hvor bilerne for blot et par år siden kostede mindst 100.000 kr.

Men dansen fortsætter. Denne gang er det Ford, der kravler ud og ned på dansegulvet. Det sker med Spark-konkurrenten Ka, der ligeledes får barberet 10.000 kr. af prisen, så den fremover koster 60.000 kr. I hvert fald til og med marts, som ifølge Ford er den periode tilbuddet gælder i.

Dermed bliver Ford Ka landets billigste bil, selv om Chevrolet for få uger siden satte mikrobilen Spark ned til 59.900 kr. De biler er nemlig allerede væk, oplyser Chevrolets pressechef, Dorthe Elimar Arvin, til Jyllands-Posten.

”Konkurrencen på markedet er benhård, og kunderne til de små biler er samtidig meget prisbevidste. Ford ønsker at være blandt de største spillere på det danske marked, og derfor har vi skruet priserne på hele Ka-sortimentet helt i bund”, forklarer marketingchef Tom Maxmølris fra Ford Danmark.

Importøren slår selv på, at der er 1.200 Ford Ka i landet, så man kan levere en ny og rekordbillig Ka omgående. Faktisk er der hele tre udstyrsmodeller at vælge imellem, for Ford har også sænket priserne på Ka med Trend+ og Titanium-udstyr. Sidstnævnte er Ka-seriens topmodel med bl.a. aircondition, tågeforlygter, tonede ruder og tripcomputer. For alle tre modeller gælder det, at de er sat 10.000 kr. ned.

Ford Ka kampagne priser, inkl. lev.
Ford Ka Trend   kr. 64.000,-
Ford Ka Trend+   kr. 71.000,-
Ford Ka Titanium   kr. 86.000,-

Læs også: Chevrolet optrapper priskrigen

[email protected] & [email protected]

2 Kommentarer

 1. Hej,
  Jeg er interesseret i at købe en Ford Ka til 60.000 kr.
  Hvor kan jeg henvende mig?
  Venlig hilsen,
  Kirsten

  • Hej Kirsten
   Du skal henvende dig hos din nærmeste Ford-forhandler. P.t. er den billigste Ka til 60.000 kr. iøvrigt udsolgt, men du kan formentlig bestille. Dog må du regne med leveringstid – spørg din forhandler, hvor længe.

   MVH Jens
   hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here