Her er den nye Suzuki Alto

Op til biludstillingen i Geneve viser japanerne det første billede af den næste Suzuki Alto, der angiveligt bliver væsentlig mere rummelig og økonomisk.

Suzuki har sluppet det første billede af den næste generation af mikrobilen Suzuki Alto ud på nettet. Bilen har netop nu verdenspremiere på Delhi-biludstillingen i Indien, hvor bilerne til det europæiske marked også skal produceres. Ifølge Suzuki afsløres en ‘europæisk version’ på biludstillingen i Geneve 4. marts, men det skal man næppe lægge for meget i. Den nye Alto er nemlig en såkaldt verdensbil, der skal sælges globalt, så vi forventer højst minimale ganske ændringer i forhold til den bil, som Suzuki afslører nu.

Navnet Celerio skal man som europæisk bilkøber heller ikke lægge for meget i. Det hed modellen før nemlig også – og den blev omdøbt til Alto, før den blev solgt på vores breddegrader. Det samme kommer sandsynligvis til at ske igen – Celerio bliver til Alto.

Suzuki fortæller endnu ikke noget om teknikken i bilen, men hævder dog, at den ‘byder på klassens laveste CO2-udslip’, og en ‘overlegen rummelighed i kabine og bagagerum’.

Det lyder lovende. Suzuki har også brug for en ny og bedre Alto. For blot få år siden var den nuværende Alto en storsælger i den populære mikroklasse, men siden nye konkurrenter som VW Up, Skoda Citigo, Seat Mii, Hyundai i10 og Kia Picanto kom til, har Alto haft det svært på det prisfølsomme danske marked.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here