Ford Mondeo bliver dyrere end ærkerivalen Passat

Vi har ventet længe på Ford Mondeo. Sidst i 2014 kommer den endelig.

Den nye Ford Mondeo får dansk premiere lige efter nytår, men kan bestilles nu. Mod sædvane bliver Mondeo dyrere end ærkerivalen VW Passat.

Ventetiden er snart slut. Efter næsten to års forsinkelse er der endelig udsigt til, at den nye Ford Mondeo får dansk premiere. Det sker i den første weekend umiddelbart efter nytår med lanceringen af både en sportslig fem-dørs udgave og den populære og praktiske stationcar version.

Den nye Ford Mondeo kan dog allerede bestilles nu. Lidt overraskende bliver det til priser, der lægger sig en anelse over ærkerivalen VW Passats. Firma-folkevognen introduceres endda i Danmark i november og får således både et forspring og en prisfordel.

Ifølge de netop offentliggjorte danske priser, koster billigste Ford Mondeo med fem døre, pænt med udstyr og en nyudviklet 1,5 liters EcoBoost turbobenziner med 160 hk fra 400.000 kr., inklusive levering. Til sammenligning koster en tilsvarende VW Passat med 1,4 liters turbobenziner med 150 hk 369.000 kr. Passaten har dog kun fire døre, men koster altså 31.000 kr. mindre end den nye Mondeo. Dermed er rollerne byttet om i den klassiske tysk-tysk duel i den store firma- og familieklasse: Traditionelt har Ford altid været lidt billigere end konkurrenten fra Wolfsburg.

Merprisen for stationcar-udgaven af Mondeo bliver 15.000 kr. – det samme som VW forlanger for at rykke op i Variant-udgaven af Passat.

Hos Ford vil man da også gerne tale om det enorme teknologi-spring, som den nye Mondeo foretager. Blandt de teknologiske nyskabelser er bl.a.

”Med et chassis der er 10 procent stivere end hos forgængeren og førerassistance-teknologier som for eksempel Torque Vectoring Control, er den nye Mondeo uden tvivl den mest fikse og velkørende Mondeo til dato”, siger line director Ulrich Koesters fra Ford Europa.

Fem motorer
Benzinmotorerne rækker fra den lille, men fremragende 1,0 EcoBoost over den nyudviklede 1,5 EcoBoost og en opdateret 2,0 EcoBoost, mens en særlig ECOnetic-model med en 1,6 liters dieselmotor kun udleder 94 gram CO2 pr. km. Den suppleres af en kraftigere 2,0 TDCi, mens Mondeo Hybrid bliver den første hybrid-bil fra Ford Europa med et forventet CO2-udslip på 99 g/km.

Den nye Ford Mondeo lancerer også Fords intelligente LED forlygter i Europa. Lygterne giver lysforhold, der næsten svarer til dagslys samtidig med at lygterne tilpasser lysintensitet og vinkel til vejens fysiske beskaffenhed, medtrafikanter og kørsel.

Active City Stop forhindrer kollisioner ved kørsel i kø og bytrafik, mens Lane Keeping Aid, automatisk, sørger for at holde Mondeoen på sporet, hvis bilen kommer lidt for tæt på vejens kant- eller midterstriber.

Sikkerhedsseler med indbyggede airbags
Med den nye Mondeo er der også debut til Fords oppustelige sikkerhedssele til bagsædepassagerer. I tilfælde af en ulykke, vil airbaggen i selen vokse eksplosivt og fordele trykket over fem gange så meget af kroppen som en konventionel sikkerhedssele.

Fords stemmestyrede kommunikationssystem – SYNC 2 med en integreret 8” farveskærm er også en del af Business-pakken. Systemet gør det muligt at styre alt fra klimaanlæg og navigation til mobiltelefoni og underholdning med blot din stemme.

Ford MyKey er et særligt nøglesystem, som gør det muligt at lægge begrænsninger ind i kørslen – et system mange forældre værdsætter, når børnene skal låne bilen. Systemet gør det muligt at spærre for indkommende opkald på mobilen, begrænse bilens topfart, sikre at alle bilens sikkerhedssystemer altid er slået til, begrænse volumen på audioanlægget og simpelthen forhindre, at bilen kører nogle steder med mindre alle i bilen er fastspændte.

Ford Mondeo priser, 5-dørs, inkl. levering:

1,5 EcoBoost 160 hk Trend: 400.000 kr.
2,0 EcoBoost 203 hk Titanium: 498.000 kr.
1,6 TDCi 115 hk Trend: 402.000 kr.
2,0 TDCi 150 hk Trend: 440.000 kr.
2,0 TDCi 180 hk Titanium: 497.000 kr.

Merprisen for stationcar er 15.000 kr.

Læs også:

Endelig – ny Mondeo får dansk premiere til januar 

Ny Passat til gamle priser

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here