Faceliftet Toyota Yaris gaber højt

Toyota Yaris får midtvejsfacelift med samme enorme kølergrill som den nye Aygo. Finish og komfort skulle også være forbedret, hævder Toyota.

Minibilen Toyota Yaris har i årevis været en af japanernes bedste biler: Kompakt, men alligevel uhyre rummelig, velkørende og ikke mindst pålidelig. Det gælder også den nuværende Yaris, der blev lanceret for tre år siden. Efter en lidt usikker start var Yaris den mest solgte bil i miniklassen på det danske marked i 2012, og sidste år skrev 3.000 danskere slutseddel på den halvhøje japaner med den rummelige kabine og det skudsikre kvalitetsry.

Når Yaris ikke helt har levet op til sine forgængere i popularitet, skyldes det formentlig at 3. generation er lidt forsigtigt designet. Det laver faceliftet radikalt om på. Ja, man fristes til at skrive, at den ansigtsløftede Toyota Yaris giver begrebet ‘langgaber’ helt ny mening: Som den kommende Aygo er Toyotas designere nemlig gået ‘all in’, da de tegnede fronten. Yaris får ganske enkelt miniklassens suverænt største gab – selv nogle af de helt store Audi-modeller ‘griner’ ikke så højt og bredt som Yaris.

Om kæmpegabet pynter, er nok det klassiske spørgsmål om smag. Men man kan i hvert fald ikke længere beskylde Toyota Yaris for at glide diskret og ubemærket gennem trafikken.

Bagtil er modet tilsyneladende sluppet op, men det bliver dog til en lille spoiler over bagruden lige som LED-baglygter bliver standard på alle modeller – også de billigste. Ifølge Toyota har finishen i kabinen også fået et løft med bedre materialer, mens komforten skulle være forbedret med en fintunet affjedring.

Teknisk er der ikke meget nyt bag miniklassens svar på den største Weber-grill. Motorprogrammet består fortsat af to 4-cylindrede benzinere på 1,0 eller 1,3 liter, en 1,4 liters diesel og endelig hybridudgaven, der kombinerer kræfterne fra en elmotor med en 1,5 liters benzinmotor. Sidstnævnte kombination har sammen med en ganske stærk pris på 200.000 kr., gjort den nuværende Yaris Hybrid til Danmarks mest solgte hybridbil.

Hvad den opfriskede og frækkere Yaris skal koste ved vi først, når der er dansk premiere sidst på sommeren. I mellemtiden rydder Toyota op på lageret med milde prisnedsættelser på den nuværende Yaris. Priserne begynder ved 119.000 kr. inkl. lev., 3 døre og ikke ret meget andet. Skal der aircondition og navigation med i købet, begynder priserne ved 149.000 kr, inkl. lev.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here