Første Toyota med BMW-motor

Toyota Verso får et facelift i samme stil som den kommende Auris.

Toyota downsizerog køber dieselmotor ude i byen: Første Toyota med BMW-motor bliver familiebussen Verso.

To år efter at Toyota og BMW indgik en samarbejdsaftale om udvikling af miljørigtige motorer samt udveksling af bl.a. diesel- og hybridmotorer, er første synlige resultat af samarbejdet en realitet. Fra starten af næste år får Toyotas 7-personers familiebil Verso nemlig ny motor i form af en 1,6 liters dieselmotor fra BMW.

Dieselmotoren, der yder 112 hestekræfter og har et moment på 270 Nm allerede fra 1.750 omdrejninger, er kendt fra bl.a. BMW’s 1-serie og Mini. I Toyota Verso vil den velkendte BMW-motor udlede 119 gram CO2 pr. km, hvilket er 10 gram lavere end udledningen fra den hidtil mindste dieselmotor fra Toyota.

Brændstofforbruget er endnu ikke oplyst, men der er på baggrund af CO2-tallet ingen tvivl om, at Toyotas familiebil med den nye dieselmotor fra BMW altså både kører længere på literen og koster mindre i årlig ejerafgift end med den nuværende 2,0 liters dieselmotor, der i gennemsnit ellers kører pæne 20,4 km/l ved blandet kørsel og udleder 129 gram CO2 pr. km.

Det er Toyotas tekniske center i Europa, der har stået for tilpasningen af den nye dieselmotor til Verso for at sikre at motor, Toyotas gearkasse og bilens øvrige elektronik passer sammen.

Flere komponenter er nyudviklede lige fra motorophæng, svinghjul, nyt gearkassehus og gearing til det særlige stop/start-system, der forbedrer effektiviteten og blandt andet reducerer udledningen af CO2.

Toyota Verso med BMW’s 1,6 liters dieselmotor bliver introduceret i Danmark til marts 2014, mens priserne allerede vil være klar umiddelbart efter nytår.

Her på hvilkenbil.dk forventer vi med den nye, mindre og lettere motor en prisnedsættelse i forhold til prisen på Toyota Verso 2,0 diesel, der i dag fås fra 300.000 kroner plus levering.

Fakta
Aftalen mellem Toyota og BMW indebærer ud over BMW dieselmotorer til Toyota følgende:
• Samarbejde om udvikling af brændselscellesystem
• Undersøge mulighederne for at udvikle fælles platform til ny sportsvogn
• Samarbejde om udvikling af letvægtsteknologier til brug i karosserier
• Foretage fælles forskning af lithium-luft batterier

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here