Kæmpe prisfald på elektrisk BMW

prisfald

Prisfald: BMW skærer 86.000 kr. af prisen på el-SUV’en iX3, der nu kan købes fra 499.000 kr. Konkurrencen om elbil-kunderne er skærpet.

Blot få uger efter introduktionen af den elektriske SUV BMW iX3 sætter den danske importør prisen ned. Endda med hele 86.000 kr.: Fra 585.000 til 499.000 kr. for ’basisudgaven’, mens topmodellen med tilnavnet ’Plus’ bliver 66.000 kr. billigere; her falder prisen fra 665.000 til 599.000 kr.

Godt nyt for BMW-fans på udkig efter en elektrisk køremaskine. Knapt så gunstigt for det lille dusin danskere, der nåede at købe til den oprindelige pris.

Med det markante prisfald matcher BMW bedre konkurrenterne. Det gælder både Audi e-Tron og Mercedes EQC, der til fra-priser på henholdsvis 655.000 kr. og lige knapt 700.000 kr. nu ser noget dyrere ud end BMW’en. Begge biler er dog kraftigere og byder på firehjulstræk, så BMW har haft et reelt behov for at lægge lidt prismæssig luft til de to ærkerivaler fra Ingolstadt og Stuttgart.

Nye og billige elbiler på vej

Samtidig presses BMW nedefra af attraktive priser på spændende nyheder fra eksempelvis Hyundai og Audi. Førstnævnte sælger den særdeles rummelige crossover Ioniq 5 med 480 kilometers rækkevidde og mulighed for lydladning fra 340.000 kr. Det sker til sommer, hvor Audi også er klar med Q4 e-Tron, en kompakt crossover med 500 kilometers rækkevidde til priser fra under 400.000 kr.

Begge biler er egentlig en halv klasse mindre end BMW iX3, men da de begge er udviklet som elbiler, er pladsudnyttelsen så god, at de indvendigt sagtens matcher iX3. Den elektriske BMW er nemlig født som SUV’en X3, der er udviklet til forbrændingsmotorer og derfor ikke får helt så meget ud af skiftet til fuldt elektrisk teknologi.

Godt for forbrugerne

BMW ’prisjustering’ er et godt udtryk for, at der i år kommer så mange nye elbiler på markedet, at det skaber en naturlig og mere kontant konkurrence på pris. Og det kan resultere i flere prisfald. VW har eksempelvis også skåret lidt af prisen på elbilen ID.3, der blev lanceret sidste år. Spørgsmålet er, om de snart bliver nødt til det igen: I hvert fald kommer førnævnte Audi Q4 e-Tron til priser, der matcher søsterbilen VW ID.4. Og det er ikke helt ifølge den interne hakkeorden i VW Gruppen, hvor en VW bør være noget billigere end luksusmærket Audi.

For forbrugerne er den billigere BMW iX3 på alle måder et forårstegn: Der er flere elbiler på vej. Og de bliver stadig billigere, i takt med, at mærkerne skal konkurrere mere om kundernes opmærksomhed og penge.

[email protected]

1 COMMENT

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here