Koreaner blandt hjemmefødte

Det Gyldne Rat: Hyundai tog som eneste ikke-tyske bil en klassesejr i Tysklands store læserkåring af årets bedste bilnyheder.

Midt i at tysk bilindustri nok er noget rystet over VW-koncernens ’Dieselgate’ er der heldigvis også mere festlige begivenheder.

Nemlig årets uddeling af ’Det Gyldne Rat’ eller ’Das Goldene Lenkrad’, som det hedder på tysk. En af de mest prestigefyldte kåringer i Europa, som bladet AutoBild står bag.

Det interessante ved kåringen er, at det i klassen for mikro- og minibiler er læserne, der sammen med en fagjury, er dommere – modsat fx Årets Bil i Danmark, hvor det udelukkende er motorjournalister, der finder frem til en vinder.

Og det var lige netop i klassen for de mindre biler, at den ellers overvældende tyske dominans blev brudt med Hyundai i20 på en interessant førsteplads foran Skoda Fabia og Honda Jazz.

Det er første gang i ’Das Goldene Lenkrad’s 40-årige historie, at en koreansk bil tager et titel.

Hyundai i20 er nu slet ikke så fremmedartet, som det lyder til. Bilen er formgivet på Hyundais designcenter i tyske Rüsselsheim, ikke lang fra Opel-fabrikkerne, og i20 bygges lige som i10 i Tyrkiet.

BMW blev den store vinder ved dette års udgave af ’Det Gyldne Rat’ – med hele tre klassesejre. Både med X1, 2-serie Gran Tourer og den store 7-serie hev BMW tre gyldne rat hjem ved kåringen i Berlin for nylig.

Læs også vores test af Hyundai i20

FAKTA: De syv vindere – og dem der kom tættest på

Resultatet af kåringen Det Gyldne Rat 2015 med de tre første i hver af de syv kategorier.

Minier: Hyundai i20, Skoda Fabia, Honda Jazz.
Kompakte biler: Opel Astra, Mazda CX-3, Fiat 500X.
Mellemklassen: Audi A4, Jaguar XE, Skoda Superb.
Mellemklasse-SUV’er: BMW X1, Mercedes GLC, Land Rover Discovery Sport.
Familiebiler: BMW 2 Gran Tourer, Ford S-Max, VW T6 Multivan.
Luksusklassen: BMW 7-serie, Audi Q7, Volvo XC90.
Sportsvogne: Audi R8, Mercedes AMG GTS, Ferrari 488 GTB.

Kilde: AutoBild

[email protected]

1 COMMENT

  1. Det tyske motormagasin Autozeitung.de har også netop kåret “Die besten autos des jahres” og det er helt andre biler der her vinder.

    mvh
    Flemming Pedersen

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here