Lån til elbilen næsten gratis

ladestandere

Flere banker tilbyder meget billige billån til elbiler og opladningshybrider, viser undersøgelse fra Forbrugerrådet. Rente ned til 0 pct.

Bankerne har fået øje på elbiler som et område, hvor der kan vindes kunder. Flere er derfor begyndt at tilbyde billån til elbiler og opladningshybrider på særligt fordelagtige vilkår

Hvis du har planer om at købe en elbil eller en opladningshybrid, har du altså gode muligheder for at få en billig finansiering, viser en test fra magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge.

”Priserne på især billån til rene elbiler er væsentligt lavere end på billån til almindelige biler,” siger Emil Rosager Schaarup, projektleder i Forbrugerrådet Tænk Penge, der har stået for testen.

Både renter på 0 procent samt et rundt nul i etableringsomkostninger udmærker de to billigste lån i sammenligningen.

Danske Banks billån til elbiler, der kåres som ’Bedst i test’, har som det eneste lån en rente på 0 procent. Det vil sige, at du kun betaler etableringsomkostningerne, som i testen ligger fra 4.500 til 12.200 kroner alt efter elbilens pris og din udbetaling samt hvilket engagement, du har med banken.

For de bedste kunder i Danske Bank er det muligt at få et billån til en ren elbil på 400.000 kroner, hvilket fx rækker til en Tesla Model 3, med en årlig omkostningsprocent, ÅOP, på blot 0,5 procent ved en udbetaling på 30 procent og en løbetid på syv år. Det svarer til en total kreditomkostning på kun 4.500 kroner, skriver Forbrugerrådet Tænk Penge.

I testen fremhæver man, at det er muligt at ’komme ind fra gaden’ og få billånet i Danske Bank. Det kræver altså ikke, at du er kunde i forvejen, eller at du flytter hele eller dele af sine øvrige bankforretninger til banken.

Derfor tildeles Danske Banks billån til elbiler ’Bedst i test’.

Ingen etableringsomkostninger

I testen fremhæves også elbillånet i Nykredit Bank, der skiller sig ud ved slet ikke at have etableringsomkostninger, hvis lånebeløbet er under 300.000 kroner. Det kræver dog, at du er Boligbank 360-kunde eller 365-kunde hos Nykredit for at du kan få lånet. Der stilles først krav om panthaverinteresseforsikring og tinglysning ved lånebeløb over 300.000 kroner.

Renten på elbillånet i Nykredit Bank er på 1,0 procent, og derfor bliver ÅOP også på 1,0 procent. Renteudgifterne er fradragsberettigede.

Alt i alt klarer Nykredit sig næsten lige så godt som Danske Bank i testen, og deres billån får et ’Anbefaler’ med på vejen.

Nykredit tilbyder i øvrigt også det fordelagtige lån til ladehybrider – altså biler der har en benzin- og en elmotor og et opladeligt batteri. Danske Banks lån er udelukkende til elbiler, og du skal skynde dig lidt med købet, for der er tale om såkaldte kampagnepriser, der løber til 8. juni i år, oplyser Forbrugerrådet Tænk Penge.

Billån fra fem andre pengeinstitutter er blevet bedømt i testen. I kategorien for billån til opladningshybrider er det Arbejdernes Landsbank, der får et ’ Anbefaler’, fordi banken ikke stiller krav om yderligere forretningsomfang ud over billånet.

Forbrugerrådet Tænk Penge anbefaler i øvrigt, at du ikke stirrer dig blind på renten, men holder skarpt øje med lånets årlige omkostninger i procent, ÅOP.

Se mere om Tænk Penges test af billån på www.penge.taenk.dk (kræver abonnement)

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here