Lav diesel-pris lokker – men pas på

Diesel er lige nu 2 kr. lavere end benzinen, men regnestykket kan hurtigt ændre sig. Læs de gode råd her inden du skifter til dieselbil.

Lige nu er det ca. 2 kr. billigere at tanke diesel frem for benzin, og dieselbilerne er oftest lidt mere nøjsomme med dråberne end benzinbiler. Derfor kan det være fristende at skifte fra benzinbil til dieselbil.

Men, men, men…tænk dig godt om, advarer eksperterne.

”En dieselbil skal man kun vælge, hvis man har et stort kørselsbehov. Dels er dieselbilerne dyrere i indkøb, og dels er de pålagt en udligningsafgift, der er stigende. Man skal køre op mod 25.000 km om året, før regnestykket tipper over til diesels fordel,” siger Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos bilistorganisationen Forenede Danske Motorejere (FDM) til finans.dk.

Han har set tilbage over årene på prisforskellen mellem benzin og diesel og opgørelsen viser, at forskellen aktuelt er stor.

”Gennem de seneste 15 år har diesel typisk været 1,08 kr. billigere per liter om vinteren og 1,30 kr. billigere om sommeren. Derfor er der lige nu tale om en stor forskel på 2 kr.”

Jens Velling, redaktør på Hvilkenbil.dk, forstår da også godt, at mange bilejere fristes af en dieselbil lige nu.

”Tankstationernes prisskilte er lige nu en massiv reklamesøjle for at skifte til diesel, som hele tiden lokker, men man skal huske, at det er dyrere at holde en dieselbil kørende frem for en benziner, og så er afskrivningen fortsat den helt store udgiftspost i bilbudgettet, der vejer langt tungere end brændstofudgiften,” forklarer Jens Velling.

Hos bilhandelspladsen Bilbasen mener analytiker Jan Lang, at de danske bilister er så økonomisk bevidste, at de næppe vælger en dieselbil, blot fordi diesel lige nu er væsentligt billigere end benzin.

Samtidig peger han dog på, at danske bilister er glade for dieselbiler.

”Danske bilister har en tendens til at vælge diesel, selv om de måske ikke reelt har et kørselsbehov, der peger på diesel. Samtidig er der et underudbud af brugte benzinbiler, og det kan måske også få nogen til i stedet for at vælge en dieselbil. Men generelt vil den store forskel på benzin og diesel ikke ændre noget på bilmarkedet,” siger Jan Lang til finans.dk.

Læs også: Du sparer kun en 10’er om dagen

[email protected]

1 COMMENT

  1. Hej.
    Her burde I nok nævne, at man med fordel kan lease en dieselbil, hvis kørselsbehovet er stort. Prisen er ofte på niveau med benzinbiler af samme størrelse. Så undgår man de dyre reparationer og får billig brændstof. Mon ikke også der kommer endnu bedre dieselleasing-priser i år pga. VW-skandalen?
    Mvh. Henrik Hummelgaard

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here