Mænd og BMW er en farlig cocktail

Mænd der kører BMW er involveret i ti gange så mange trafikulykker som Toyota-ejere. Mænd har også 60 pct. højere risiko for at køre galt end kvinder, viser svensk undersøgelse.

Hold godt øje med mænd, der kører BMW. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af det svenske forsikringsselskab Folksam er mandlige BMW-kørere nemlig entydigt de mest farlige bilister i trafikken. Mens ejere af Suzuki, Skoda, Seat og især Toyota er involveret i færrest ulykker, står mandlige BMW-kørere for 10 gange så mange soloulykker. I hvert fald i Sverige, hvor Folksam har analyseret 56.000 bilulykker siden 2003.

BMW-mærket tiltrækker unge, risikovillige kørere, fordi det er et mærke med høj prestige og stærke motorer, som er sjove at køre,” forklarer Anders Kullgren, Folksams trafikforskningschef til det svenske bilmagasin auto motor & sport.

BMW skiller sig markant og negativt ud i undersøgelsen over singleulykker, der ifølge Folksam er et udtryk for ‘risikovillighed’ i trafikken. De amerikanske og ofte motorstærke mærker Jeep og Chrysler ligger nummer to og tre på listen, men BMW er stadig 20 procent værre og altså hele ti gange så ofte repræsenterede i singleulykker end Toyota, der markerer sig som mærket med de mindst risikovillige ejere.

“Trods nye sikkerhedssystemer som antiudskridning og automatisk nødbremse, der markant formindsker ulykkesrisikoen, kan bilerne stadig ikke kompensere for førere, som tager store risici i trafikken. Og her lader de mest risikovillige bilister altså til at foretrække BMW,” fastslår Anders Kullgren.

Mens konklusionen at BMW tiltrækker unge, fartglade mænd, der gerne tager risici i trafikken formentlig cementerer en allerede udbredt opfattelse af det tyske bilmærke, skyder undersøgelsen samtidig en anden fordom ned. I hvert fald hvis man mener, at mænd er bedre til at køre bil end kvinder: Ifølge Folksam forholder det sig stik modsat: Undersøgelsen konkluderer nemlig, at mænd har hele 60 procent højere risiko for at blive involveret i soloulykker end kvinder.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here