Mangler du også en skrue?

Over halvanden million danske bilister står til en bøde på 1.000 kr., fordi de ikke har fået skruet nummerpladerne fast, viser undersøgelse.

Selv om det fra 15. november (på søndag) er lovpligtigt at fastmontere nummerpladerne med skruer, viser en ny undersøgelse foretaget af dæk- og autoservicekæden Euromaster, at kun hver tredje bil i dag lever op til de nye regler.

”Vi har kontrolleret 1.183 biler, som vi i løbet af ti dage havde igennem vores værksteder over hele landet. Undersøgelsen viser, at kun 392 af dem havde spændt nummerpladerne korrekt på i henhold til de nye regler. Det er under en tredjedel, hvilket er alt for lavt med november lige om hjørnet,” siger Ove Eichler, administrerende direktør i Euromaster, i en pressemeddelelse.

Som det ser ud nu, står omkring 1,8 millioner bilister dermed til en bøde på 1.000 kroner.

Direktøren minder om, at det – ud over en bøde for at bryde loven – samtidig koster 1.430 kroner for nye nummerplader, hvis uheldet er ude, og pladerne bliver stjålet.

De nye regler er et forsøg fra myndighederne på at dæmme op for den stigning i nummerpladetyverier, som har ramt Danmark de seneste år. Siden 2006 er antallet mere end tredoblet til omkring 21.000 på årsplan.

”Tyve stjæler nummerplader for at kunne skjule deres identitet ved kriminelle handlinger. Mens antallet af biltyverier er faldet, ser vi nu mange flere tyverier af nummerplader. Vi regner med, at denne lov vil få antallet af sager bragt ned, da det simpelthen er blevet mere besværligt at vriste pladerne af. Det gælder dog stadig, at hvis en tyv virkelig vil stjæle en nummerplade, skal det jo nok lykkes,” siger Mikael Larsen, politikommissær ved færdselspolitiet i Østjyllands Politi.

Det er fra 15. november 2015 lovpligtigt for de omkring 2,7 millioner danske person- og varebiler at have nummerpladerne spændt fast med skruer. Hidtil har nummerplader kunne nøjes med at være monteret i klik-rammer.

Både skruer og plastikhætter i de rigtige farver kan hentes ved SKAT’s nummerpladeekspeditioner.

Læs også: Snart skal nummerplader skrues på

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here