Massiv efterspørgsel på ny Tesla

Bilentusiaster verden over er vilde med Tesla’s elektriske ‘folkevogn’. Mere end 275.000 fans har nu betalt 1.000 dollars i depositum for den nye Model 3.

Ordrerne vælter ind hos den californiske elbilsproducent Tesla. Kort før firmaet afslørede den nye Model 3 i fredags, havde 115.000 personer forudbestilt bilen ubeset. Så blev Model 3 afsløret af Teslas ejer og grundlægger, Elon Musk – og siden har fabrikkens ordresystem nærmest været rødglødende: På blot tre dage er der tikket yderligere 161.000 forudbestillinger ind via forhandlere og Tesla’s hjemmeside.

Dermed har ordrebogen rundet 276.000 biler, selv om der endnu går halvandet år, før de første kunder får deres Model 3 leveret.

Modtagelsen af Model 3 kan kun beskrives som en succes. Elon Musk selv har i et tweet indrømmet, at efterspørgslen er så overvældende, at Tesla faktisk bliver nødt til at gentænke firmaets produktionsplanlægning.

Ifølge det amerikanske businessmedie Bloomberg har Tesla op til afsløringen af Model 3 opgraderet sine produktionsfaciliteter på fabrikken i Fremont for 10 milliarder dollars. Noget tyder dog på, at det ikke er nok, hvis Musk og Tesla vil følge med efterspørgslen på Model 3.

Mens Musk klør sig i håret, må resten af bilindustrien snarere knibe sig i armen. For mens de etablerede mærker knapt kan bestemme sig for, om de skal satse på el, brint eller mellemløsningen hybridbiler, tordner Tesla derudaf med en forbruger-opbakning til fabrikkens elbiler, der minder om Apple’s, når de lancerer en ny iPhone.

Den slags er penge værd. Mange penge: Ifølge avisen Wall Street Journal har Tesla’s ordrebeholdning på Model 3 allerede nået en værdi på 11,6 milliarder dollars – eller hvad der svarer til næsten 75 milliarder danske kroner.

Herhjemme koster det 10.000 kr. i depositum, hvis man vil være blandt de første til at få danske plader på en Model 3. Danmark befinder sig dog langt nede i køen, så vi skal formentlig dybt ind i 2018, før vi ser Model 3 på dansk asfalt.

Læs også: Her er Tesla’s elektriske folkevogn

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here