Mazda CX-3 er landet til 215.000 kr.

Der er først officiel premiere til august, men de første Mazda CX-3 er allerede kommet til Danmark. CX-3 får sin egen niche som kompakt ‘sports-crossover’.

Danmarks Mazda-forhandlere byder på en helt særlig oplevelse i disse dage: Selv om der først er officiel premiere til august, kan de allerede nu tilbyde de første eksemplarer af den kompakte crossover Mazda CX-3. En bilmodel, der ikke blot melder sig ind i den populære klasse af kompakte crossovers, men gør det som en ‘niche-i-nichen’ model. CX-3 ser nemlig ikke bare mere sportslig ud end konkurrenter som Renault Captur, Peugeot 2008 og Nissan Juke – at dømme efter de første beretninger fra internationale bilblade er Mazda CX-3 det nærmeste man kommer på en kloning mellem en kompakt SUV og en sportsvogn.

At Mazda sigter efter at skabe en unik position i crossover-klassen, understreges af motorudvalget: Selv om CX-3 er baseret på teknikken fra minibilen Mazda 2, er basismotoren en velvoksen to-liters benziner med 120 hk. Og der er ikke planlagt en mindre indgangsvariant.

Udstyret er der heller ikke sparet på – selv i billigste Core-udgave finder vi detaljer som aircondition, varme i forsæderne, nøglefri start og USB-indgang til smartphonen.

At dømme efter første besøg i kabinen sigter japanerne også opad i markedet, når det gælder finish og kvalitetsindtryk. Mazda CX-3 er lige en tand mere lækker end vi er vant til i fabrikkens mindre modeller.

Dermed placerer den sportslige crossover sig ikke kun størrelsesmæssigt mellem Mazda 2 og Golf-konkurrenten Mazda 3.

Det samme gælder priserne. De begynder ved 219.000 kr. inkl. levering og placerer Mazda CX-3 midt mellem billigere og mindre motorstærke konkurrenter som Captur og 2008, men stadig markant under større rivaler som Nissan Qashqai og Opel Mokka. De mest direkte konkurrenter ligner derfor livsstilsmodeller som Mini Countryman og den nye Fiat 500X, der begge er dyrere end Mazda CX-3.

Mazda CX-3 har forhjulstræk, men kan fås med træk på alle fire i de større motorvarianter. Senere i år udvides programmet med en dieselvariant.

Læs også: Ny CX-3 er Mazda 2 på stylter

Udvalgte Mazda CX-3 priser, inkl. levering:

2.0 120 hk Core: 219.000 kr.
2.0 120 hk Vision: 244.000 kr.
2.0 150 hk Vision AWD: 284.000 kr.
2.0 120 hk Optimum: 284.000 kr.
2.0 150 hk Optimum AWD: 324.000 kr.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here